Search
kedd 23 július 2024
  • :
  • :

Charlotte Jacobi: A Douglas-nővérek

21. Század Kiadó

 Charlotte Jacobi: A Douglas-nővérek

Családregény-sorozat a Douglas parfümérialánc történetéről.
„Ez a történet éppolyan ellenállhatatlan, mint
egy finom illat.”

A céget mindenki ismeri, de a történetét szinte senki. A parfüméria története bátor nőkről szól, akik kiálltak a saját szabad akaratuk mellett. Aki ma betér egy Douglas-üzletbe, az eleganciára, luxusra, szépségre vágyik. Ezt keresték Anna és Maria Carstens is, amikor Hamburgban 1910-ben megnyitották az első Douglas-üzletet. Ahhoz azonban, hogy kettejük szívügyéből valóságos vállalatbirodalom nőjön ki, a két fiatal vállalkozónak sok akadályt le kellett küzdeniük – többek között családtagjaik ellenkezését is. Először az Alster-parti várost hódították meg, aztán egész Németországot.

A Douglas NŐVÉREK bemutatja, hogyan tudott hatni ez a karakteres testvérpár a férfiak uralta társadalom addig megdönthetetlennek hitt rendjére. A Charlotte Jacobi nevű szerzőpáros remek történelmi érzékkel és érzelmi tónusokkal dolgozik, a szöveg azonnal visszarepít egy olyan korba, amikor az, hogy egy nő vállalkozik, önálló ötletekkel, tervekkel bír, még nem is volt olyan evidencia. Sőt, heves ellenkezést váltott ki mindenkiből. Az érzékletesen megírt történet nemcsak az illatokat, színeket, hangulatokat adja remekül vissza, de az elképesztő atmoszférájú időutazás végére azt is meg tudjuk, miben lakozik a női magabiztosság titka, és honnan lehet erőt meríteni a legnagyobb nehézségek közepette is. Egy csodálatos illat bárkinek megváltoztathatja az életét, egy illat iránti rajongás pedig az egész huszadik századot alakíthatja át: A Douglas NŐVÉREK nemcsak vállalkozóként tettek hatalmasat, de azt is bebizonyították, hogy az illatok és illatszerek bizony megváltoztathatják az egész huszadik századi női imázst.

A szerzőkről: A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast — Jørn Precht szerzőpárost fedi. Történelmi regényszériáikkal már millió olvasót örvendeztettek meg, legújabb sorozatuk A Douglas NŐVÉREK első része is azonnal Spiegel bestseller lett. Fordította: Győri Hanna

Idézetek a könyvből:

„Marie Carstens törékeny orrocskáját a hamburgi nyári égbe fúrta, és mélyeket szippantott. Mennyi illat! Fűszerek, kávé, a nagyvilág, virágok, kaland és szabadság.”

„A bolt ajtaja ígéretesen csilingelt, és rögtön szédítő illatkavalkád áradt feléjük. Marie kábultan, ámulva nézett körül – mintha csak az édenkertbe csöppent volna! Körötte művészien csiszolt üvegcsékben színpompás folyadékok csillogtak. Mint egy mesebeli palotában!”

„Mindig az illat adagolása a lényeg, azaz, hogy mennyit használunk belőle: se túl sokat, se túl keveset. Ezenkívül illennie kell a többi illathoz. Másrészt az illatok mindig emlékeket hordoznak. Minden embernek van egy sajátos illata, és ahhoz is illenie kell a parfümnek. Ezért van ugyanannak a parfümnek különböző embereken különböző illata.”

„Az álmok azért vannak, hogy valóra váltsuk őket.”

„Realista vagyok, ezért hiszek a csodákban – viccelődött a nagymama. – És hogy a csodáknak segítsünk egy kicsit, mindent megteszek, amit csak tudok, hogy segítsek nektek. Mindegy, melyik álmotokat szeretnétek egyszer megvalósítani. – Marie és Anna hálásan tekintettek rá.”

„Marie és Anna az apjukkal együtt úgy döntöttek, nem húzzák-halasztják: beszélnek a mostohájukkal is. Eleget vártak. Olyan rég rágódnak az ötletükön, most megvan rá a pénz és az apai áldás – mindketten égtek a vágytól, hogy a lehető leghamarabb megvalósítsák álmukat, a parfümériát.”

„Mélyen csodálom, amikor a nők férfiként kiállnak magukért, és közben megőrzik nőiességüket – bókolt Emil. – Hódolatom, hölgyeim!”

„A testvérek hamarosan kinyitották a Douglas parfüméria ajtaját. Berta és Emil rézsútosan mögöttük álltak, Konradi és Fiete pedig lehámozták a kirakatokról a selyempapírt. Odakinn a tömeg rögtön megindult előre, mindenki minél hamarabb be akart kukkantani a bolt belsejébe – mert az ajtót a két tulajdonos még nem nyitotta ki.”

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.