Search
szombat 13 július 2024
  • :
  • :

MEGKEZDTE 2022/23-AS ÉVADÁT A DUDA ÉVA TÁRSULAT

A 14. évadát kezdte meg a Duda Éva Társulat. Az elmúlt évben több mint tíz ezer nézőnek játszottak, számos nemzetközi és hazai fesztiválon szerepeltek Kapolcstól Šibeniken át, Kölnön keresztül egészen New Yorkig.

A Társulat az Art Market Budapesten lép fel a koronavírus járvány időszaka alatt készült PRIZMA című előadás egy részletével.

nagyváradi Infinite Dance Festival-ra október végén érkeznek a RAMAZURI-val, majd novemberben újra Budapesten, az ország legkorszerűbb táncszínpadán, a Nemzeti Táncszínházban lépnek fel.

Az idei évad lendületesen indul. Duda Éva vendégművészként már többször dolgozott a Vígszínház nagyszínpadán, ahol korábban a Hegedűs a háztetőn, A lovakat lelövik, ugye? és a Koldusopera című művek koreográfusaként működött közre. Hét év után, az idei évad elején Franz Kafka: A kastély című művének nem mindennapi színpadi adaptációjához készít különleges és egyedi mozgásvilágot.

A kastély rendezője Bodó Viktor, akinek meghívására legutóbb az Örkény Színházban, tavasszal pedig Stuttgartban dolgoztak együtt.

December 2-án a Duda Éva Társulat egy rendkívül rangos eseményen, a 2022-es Prima Primissima díjátadó gáláján lépnek fel a Müpában.

Az évad legfontosabb eseményeként egy új bemutatón dolgozik a csapat, amely igazi kuriózumnak ígérkezik az együttes repertoárjában. Duda Éva egy teljesen új koncepció mentén foglalkozik újra Frida Kahlo művészetével és a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben egy különleges és egzotikus előadásra készülnek, amelynek címe FRIDA, AZ ÉLET MÚZSÁJA.

A Társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel. Mindemellett komplexebb módon, a művészet teremtő lehetőségeit kihasználva korszerű és fenntartható szemléletmódot hirdet a legkülönbözőbb programokon keresztül.

A több mint egy évtizede tartó népszerűség mögött kitartó energia és óriási csapatmunka húzódik meg. Sajnos azonban ilyen sokéves eredményes és látványos munka ellenére sincs szilárd talaj a szervezet lába alatt. A bizonytalanság a kulturális terület számos szegmensét érinti, a korábbi működés most végképp tervezhetetlenné vált, ezért a csapat támogatói kampányba kezd a fennmaradás és a hosszú távú működés stabilizálására.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.