Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Nemzetközi Konferencia a Lovasterápiáról

Hiánypótló szakmai fórum a lovasterápiáról

A 25 éves Magyar Lovasterápia Szövetségnél a nagy sikerű Díjlovas és Lovasterápiás Verseny után, októberben a képzés kerül a középpontba.

Idén végre újra meg tudják szervezni a lovasvizsgákat, illetve a nemzetközi lovasterápiás konferenciát, ahol nemcsak érdekes témákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők, hanem ismét találkozhatnak hazai és külföldi oktatókkal, barátaikkal, ismerőseikkel, kollégáikkal.

Az oktatási program a megújult és törvényileg szabályozott lovasterapeuta-képzésekkel indul október 17-én, és október 28-ig tart.

Először pszichológusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok kezdik meg ezt a kurzust, a lovasterápiához kapcsolódó alapozó ismeretek elsajátításával.

Október 22-én Nemzetközi Lovasterápiás Konferenciát szerveznek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában.

Az egynapos szakmai találkozóra minden érdeklődőt és szakembert várnak. Szó lesz egyebek mellett a pszichológiai lovasterápiáról, a traumafeldolgozás módjairól a lovasterápiás gyakorlatban, illetve a lovak mellett használható alternatív kommunikációs lehetőségekről.

A sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő és pszichés zavarokkal küzdő gyermekeknek és szüleiknek meghirdetett programuk eredményeiről is beszámolnak.

A résztvevők a meghívott hazai és külföldi előadóktól számos érdekes előadást hallhatnak a lovasterápia különböző ágaihoz kapcsolódó aktuális kérdésekről, kutatások, speciális projektek eredményeiről.

Ezzel párhuzamosan lovasterápiás segítők számára is képzést indítanak.

A Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti lovasvizsgákat október 28-án tartják meg a Németországból küldött vizsgabiztosok előtt. A vizsgákon a lovaglás mellett fontos szerepet kap a földi munka, illetve a lovakkal való bánni tudás.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni a bozori.gabriella@lovasterapia.hu  címen lehet.

További információk a konferenciával kapcsolatosan az alábbi linken érhetőek el:

http://lovasterapia.hu//data/cms66488/Konferencia_program_2022.pdf

Az őszi képzési blokkról bővebb tájékoztatás az alábbi linken található:

http://www.lovasterapia.hu/kepzesek/2022fotkepzes.html

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány 1997-ben alakult. Szövetségük célja a lovasterápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, érdekeinek védelme. Ezen kívül nagyon fontosnak tartják a lovasterápiával foglalkozó szakemberek továbbképzését, a hozzáértők utánpótlásának biztosítását. Ennek érdekében az MLTSZ rendszeresen képzéseket, továbbképzéseket szervez.

További információ:

Nyíri Dóra – Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

E-mail: nyiri.dora@gyermekmento.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelnik: Krónika Videómagazin.