Search
vasárnap 21 július 2024
  • :
  • :

Macskabár

Partvonal Kiadó

Sólyom Anna: Macskabár

Egy igazi macskabárban, a Cat Café Budapest (1065 Budapest, Révay utca 3.) falai között mutatta be Sólyom AnnaMacskabár című regényét a Kávézó cicáinak társaságában! A szerzővel Korentsy Márta, a Partvonal Kiadó vezetője beszélgetett, amelyet nagy érdeklődés követett.

Sólyom Anna elmondta, neki is van macskája, de a regény megírása előtt, több macskabárt is feltérképezett.

A regény úgy indul, hogy Nagore élete viszontagságosan alakul: szakított a barátjával, otthagyta a munkahelyét, és jó tíz év után visszaköltözött Barcelonába. Mivel nem tudja fizetni az albérletét, kis híján utcára kerül.

Ekkor egy régi barát különleges munkahelyet ajánl neki: felszolgálót keresnek a Macskabárba, ahol délutánonként hét cica keresi gazdáját a betérő vendégek közt. Nagore egy kellemetlen gyerekkori élmény miatt retteg a macskáktól – helyzete azonban reménytelen, így végül egyhónapos próbamunkára szerződik.

Idővel a káosznak tűnő szituáció apránként meghatározó élménnyé alakul át: a Macskabár hét macskamestere a lány kezébe adja a boldogság művészetének kulcsait. A négylábúaktól tanult képességek – többek közt a derű, a koncentráció, az alkalmazkodás – sorsfordító hatást gyakorolnak Nagore életére.

A beszélgetés alatt, a kávézóban a macskák lustálkodtak, ahogy a regényben is olvasható. ” Láttál már ennyi lusta macskát egy rakáson”.

A bemutató végén lehetőség volt megvenni a könyvet, melyet Sólyom Anna dedikált.

A szerzőről

Sólyom Anna Budapesten született, 2012 óta Barcelonában él. Filozófus, és az írás mellett testalapú stresszcsökkentő módszerekkel, mindfulnesszel és biodinamikus craniosacrális terápiával dolgozik. 2012-ben jelent meg magyarul <emyPárnafilozófia című esszéje, spanyolul 2018-ban kezdett publikálni. A spanyol mellett hollandul és portugálul olvasható A mindennapi élet mágiájának kicsiny kurzusa (Pequeno curso de magia cotidiana) című kézikönyve, míg a Kapcsolódj vissza a testedhez (Reconecta con tu cuerpo) című írása idén jelenik meg cseh nyelven. A Macskabár (Neko Café) az első regénye, amely több mint 12 nyelven jelent meg Laura Stagno illusztrációival, többek között franciául, németül, görögül, olaszul és portugálul, és immár a szerző szeretett anyanyelvén is olvasható.

„Több zen mesterrel is együtt éltem. Valamennyi macska volt.”

(Eckhart Tolle)

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.