Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Példamutató szegedi vállalkozás

Rezsitámogatással segíti dolgozóit a SolvElectric Technologies Kft.

Az energiaválság és az egyre emelkedő rezsiárak sokakat változtatásra kényszerítenek. A legtöbben megszorításokban gondolkoznak, de akadnak olyan vállalkozások, akik segíteni szeretnének és tudnak is.

Munkavállalóink fontosak számunkra. Szeretnénk őket megőrizni és biztosítani arról, hogy gondoskodunk róluk még akkor is, ha az infláció, illetve az elszabaduló energiaárak ennyire érintik az országot. Minden munkatársunknak novembertől márciusig rezsitámogatást adunk, vagyis hat hónapon keresztül, összesen 120 ezer forint értékben. Több mint 30 munkavállalót foglalkoztatunk, így ez az összeg megközelíti a 4 millió forintot, amelyet a dolgozók részére bocsátunk, hogy megkönnyítsük számukra az emelkedő energiaárakkal való küzdelmet – mondta Kaszás Anikó a cég ügyvezetője, aki szeretne ezzel példát mutatni a többi KKV szektor vezetőjének is, hogy aki tud segíteni, az tegye meg.

A vállalkozás még 1991-ben, mint elektronikai szerviz jelent meg a piacon. A családi vállalkozás gyorsan növekedett és 2 évvel később 1993-ban megnyílt az első üzletük is, ahol már elektronikai eszközöket és alkatrészeket is forgalmaztak.

Az ezredfordulón tovább tudott fejlődni a cég és megvásárolták az első SMD beültető gépsorukat, aminek köszönhetően megkezdődött az elektronikai gyártás folyamata.

A cég szolgáltatásai közt szerepel elektronikai és mechanikai tervezés és gyártás, elektronikai cikkek és alkatrészek szervizelése, műszaki kárszakértése, terméktámogatása és karbantartása, valamint saját fejlesztésű termékek gyártása.

A munkavállalóinknak előzetesen nem szóltunk a rezsitámogatásról, így amikor megérkezett a fizetéssel együtt a bónusz az egész cég meglepődött, hogy miért érkezett több pénz a megszokottól. Persze mindenki örült, és érezhetően jobb lett a hangulat a gyártáson, a szervízben és az irodában is – mondta a SolvElectric Technologies Kft. ügyvezetője.

A szegedi cégtől nem áll távol a szociális érzékenység és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is. Tavaly decemberben több mint kétmillió forint értékben ajándékozott légtisztító készülékeket a szegedi mentőállomás részére. Az ezt megelőző évben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára ajánlották fel a partnereik számára szánt ajándékok összegét. A cég számára a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem is alapkövetelmény.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.