Search
péntek 14 június 2024
  • :
  • :

Mandoki Soulmates magyar nyelvű, hazai és világsztárokat szerepeltető lemeze!

Mandoki Soulmates: Magyar Képek

Leslie Mandoki a világhírű zenei producer, kitűnő multi-ütőhangszeres, egyben dalszerző-énekes, sajtótájékoztatón mutatta be a Magyar Képek mély kérdéseket felvető zenei eposzát.

Mint mondta, többek közt Bartók Béla műveiből merített. Azt is megtudtuk, minek a szellemében vágott bele hosszú év után a magyarnyelvű projektbe: „Ha ennyi idő után egy magyar albumot leteszek az asztalra, akkor csak annak van létjogosultsága, ami az eddigi legjobb! Sok sikert értem el eddig, kaptam kitüntetéseket, de úgy gondolom, hogy a ’Magyar Képek’ a pályafutásom legnagyobb műve lett.”

A formabontó albumon olyan magyar hangokat fedezhetünk fel, mint Ákos, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla és Zséda, valamint nemzetközi kiválóságok és Grammy-díjas jazz-, pop-, és rock legendák hosszú névsorát:

“Legtöbbünk életében eljön a pont, amikor szembenézünk a nehézségekkel, önmagunkkal és megtapasztaljuk a belső erőnket, amivel felállva tovább megyünk, küzdünk, hogy elérjük célunkat” – nyilatkozta Leslie Mandoki, aki saját hazájához mindig is szorosan kötődött, hatalmas mérföldköveket ért el és egy újabb állomáshoz érkezett el a végre teljes hosszúságban hallgatható Magyar Képek című kiadvánnyal.

https://magneoton.lnk.to/MS_MagyarKepek

A művész karizmájának, fáradhatatlan lendületének, a zene és a vele együttműködő nemzetközi előadók-dalszerzők iránti mély és kölcsönös tiszteletének köszönhetően elkészült először angol nyelven a duplalemez, amely az Egyesült Államokban ‘Utopia For Realists’, Európában pedig ‘Living In The Gap & Hungarian Pictures’ címen híresült el maradandó sikereket elérve a világ számos pontján. A dalszövegek többségének új, magyarnyelvű jelentést maga Leslie adott két élvonalbeli szerzőtársával Horváth Attilával és Kovács Ákossal.

A sajtótájékoztatón Ákos arról beszélt, hogyan került a kiemelt együttműködők közé: „Leslie-t 1998 óta ismerem, amikor megkeresett a Disney zenei igazgatójaként azzal, hogy én énekeljem fel magyarul a Tarzan című mese dalait, amit Phil Collins írt és adott elő eredetileg. Örömmel fogadtam azzal a feltétellel, hogy én fordíthatom le a szövegeket. Nem sok reményt fűztem ennek megvalósulásához, akkor azt gondoltam, hogy soha többet nem fog keresni Leslie. Kis idő elteltével jött a telefon, hogy szabad kezet kapok ebben. Hatalmas élmény volt, Marci fiam akkor volt néhány hónapos, igen bele tudtam élni magam az alkotásba. Elmondhatom, hogy nagyon jó barátságot ápolunk azóta is, és külön kiemelném, hogy Leslie azon kevesek közé tartozik, aki habár elhagyta hazáját, mégis egy állandó visszatérő, és nagyon nagy szó, hogy ilyen grandiózus előadógárdával terjeszti kultúránkat az egész világon!”

A korongot csodálatosan összegzi az Ákos és Caramel tolmácsolásában született dal, az „Ez már az élet”, amely az emberségről, összetartozásról, és a tenni akarásról szól, és amelyhez egy megindító videóklip készült.

Caramel így mesélt a kollaborációról: „Nekem nagyon sokat jelent több okból is az együttműködésünk Leslie-vel. Egyrészt a Magyar Képek szerintem szenzációs, nagyon jó érzés, hogy van egy magyar zenei producer, aki világviszonylatban megállja a helyét. Eltelt 18 év a Megasztár győzelmem óta, sok pozitív ért, de ez mindenképp a pályám egyik csúcspontja, ha nem a legnagyobb, hiszen ilyen közreműködőkkel már nem hiszem, hogy összehozhat még az élet. Leslie pedig amellett, hogy egy legenda, megismerve őt személyesen is, végtelenül kedves, figyelmes és alázatos ember. A dalválasztásnál pedig elképesztő érzékkel tudta, hogy melyik az, amelyik első hallásra igazán a szívemhez közel állt: Ez már az élet

Pápai Joci az „Ide tartozunk”-ban énekel. Mint mondta: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy Leslie rám gondolt, nagy örömmel vállaltam el az éneklést. Jó érzés volt egy olyan klasszikusnak mondható, eltérő műfajban énekelni, ami a generációmnak nem gyakran adatik meg, mert muszáj lépést tartani a trendekkel!”

Mező Misi a közös munkáról mesélt: „Megdöbbenve néztem, amikor először megkeresett Leslie, hogy ezen a lemezen szerepeljek, amin fantasztikus muzsikosok játszanak, világsztárok. Amikor letöltöttem az „Új a szél” című dalt az üzenetével azonnal tudtam azonosulni és ahogy megismertem Leslie-t, még inkább értelmet nyert a szám lényege.”

Leslie lánya, Mandoki Julia hangja mellett egyetlen hazai női énekes, Zséda hangja csendül fel a korongon, aki elmondta, hogy régi az ismeretségük Leslie-vel. „15 évvel ezelőtt egy nagy, európai turnén vettünk részt. Néhány hónapos volt a kisfiam, amikor ott voltam a Red Rock stúdiójában Németországban, kisbabával tényleg nagy élmény volt! Őt ismerni kell, rajongásig van az alkotótársaiért, hagy szabadon szárnyalni, és mindig jó csapatot hoz össze. Amikor felkért, nagyon izgatott voltam, hiszen más műfajban próbálhattam ki magam, de úgy érzem, sikerült méltó módon megőrizni Bartók hagyatékát!”

Takáts Tamás a Máté Péter díjas énekes-gitáros is elmondta gondolatait:„ Hihetetlen érzés egy olyan csapatban dolgozni, mint a Mandoki Soulmates, ahol olyan emberekkel munkálkodhatok együtt, akiknek régen a lemezeit csak leesett állal hallgathattam a távoli messzeségből. Külön megtiszteltetés nemcsak koncerten játszani velük, hanem olyan albumon szerepelni, mint a Magyar Képek. Én már boldog vagyok!”

Az albumon Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eede, Tony Carey, Jesse Siebenberg, Steve Bailey kivételes teljesítményét élvezhetjük 19 zeneszámon keresztül.

Magyar Képek és az idén 25. évfordulóját ünneplő, aranylenezes Találkozások CD-i megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.