Search
hétfő 29 április 2024
  • :
  • :

Új modell az MG kínálatában

Új modell az MG Motor kínálatában – Family, Comfort és Luxury

A brit gyökerekkel rendelkező MG autómárka kedvező fogadtatásra talált a magyar piacon. A múlt évben – szeptember 17-ei indulást követően – közel 300 MG márkajelzésű jármű talált gazdára Magyarországon. Idén január 12-én a Várkert Bazárban sajtótájékoztató keretében újabb három modellt mutattak be. Az eseményen először Molnár Andrea, az MG Motor Hungary marketing- és PR vezetője a márka nemzetközi sikereiről számolt be.

A 2007-ben kínai háttérrel újjászületett márka sikeres globális stratégiájának köszönhetően sorra hódítja meg a világ- és azon belül az európai piacokat az elmúlt időszakban teljes átalakuláson átesett modellkínálatával. A közel 100 éves múltra visszatekintő márkanév ma a SAIC csoporthoz, Kína legnagyobb autógyártójához tartozik, mely 2022 júliusában bejelentette, hogy az MG modellek nemzetközi – vagyis Kínán kívüli – eladásai meghaladták az 1 millió járművet. Az MG Nyugat-Európába 2019-ben tért vissza és Európa legdinamikusabban fejlődő autómárkájaként 2022 végére már 686 márkakereskedést és márkaszervizt számlált a kontinens 26 országában. Az MG a prémium dizájn, a legújabb technológia és a magas szintű felszereltség teljes csomagját kínálja az ügyfeleknek, mindezt ésszerű árazással. Az európai vásárlók igényessége megkérdőjelezhetetlen, de az MG által nyújtott – a hagyományos európai és japán márkákat meghaladó – 7 év vagy 150 000 km gyári garancia alátámasztja a magas gyártási minőséget, és eloszlatta a kételyeket. A 2019-es európai visszatérése óta gyorsan népszerűvé és elismertté vált a nyugat-európai vásárlók körében.

Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója a hazai piacon elért eredményeket ismertette. Mint mondta, az eddigi értékesítési eredményeik bizakodásra adnak okot: a bevezetéstől eltelt bő 3 hónap alatt az értékesítéseik nagyrészét kitevő, kétféle benzinmotorral elérhető ZS modellükkel a B-SUV szegmensen belül jelentős, 4%-os piaci részesedést értek el. A kiváló ár-érték arányú, minőségi termékeik mellett a jelenlegi piaci helyzetben hatalmas előnyt jelent, hogy a gyári ellátás folyamatos, aminek köszönhetően országos szinten több száz darabos készlettel rendelkeznek. További jelentős fegyvertény, hogy a legújabb HS modellükből automata váltóval szerelt változatból is jelentős készlet áll rendelkezésre, amelyet a versenytársaikhoz képest jelentős árelőnnyel kínálnak.

A most bevezetett MG HS modellük méreténél fogva ideális nagyobb családok számára, de flottaautóként céges felhasználásre is kiválóan alkalmas. Az MG márka a Get More jelmondatát követve a termékek szintjén is többet nyújt, hiszen az egyes felszereltségi szintek számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek a konkurens típusoknál felár ellenében, vagy még úgysem érhetők el. Az idei évben a most bevezetett benzines HS modellükkel, és az év folyamán további három tisztán elektromos modellel bővülő termékkínálatuknak köszönhetően az eladási darabszámok és ezzel párhuzamosan a piaci részesedésük is növekszik, így a 2024-re prognosztizált 3%-os piaci részesedés minden bizonnyal elérhetővé válik – mondta Markó Zoltán, az MG Motor magyarországi márkaigazgatója.

Kövi Róbert, az MG Motor Hungary kereskedelmi vezetője a hazai piacon most debütáló MG HS modellt mutatta be. Megtudtuk, hogy az MG HS megfizethető luxust kínál a teljes választékban, minden változatban magas szériafelszereltséggel. Hazánkban háromféle felszereltségi szinttel válik elérhetővé. A kizárólag manuális váltóval szerelt, belépőszintű Family változat a már említetteken kívül LED-es nappali menetfénnyel, Eco bőr üléskárpittal, tolatókamerával, 12.3”-os digitális műszerfallal, kulcs nélküli ajtónyitással, nyomógombos motorindítással és Bluetooth telefonkapcsolattal 9 999 000 forintos áron kiváló értékajánlatot képvisel a kategóriáján belül.

 A középső, Comfort felszereltség esőérzékelős ablaktörlőkkel, műholdas navigációval, fűthető első ülésekkel, első és hátsó parkolóradarral, első ködlámpákkal, manuális váltóval 10 599 000 Ft-ba, automata váltóval 11 149 000 Ft-ba kerül.

 A kínálat csúcsát jelentő Luxury felszereltség – ahogy neve is utal rá – olyan prémium színvonalú extrákkal ruházza fel az MG HS modellt, mint az alumínium sportpedálok, elektromosan állítható fűthető exkluzív első sportülések, 2 zónás klímaberendezés, személyre szabható belső hangulatvilágítás, állítható LED fényszórók, dinamikus hátsó irányjelző. Mindezekhez szériafelszereltségként nyitható panoráma napfénytető is társul, ami az utastérben világosabb, tágasabb légkör érzetét kelti.

 Az MG HS Luxury kivitelben manuális váltóval 11.349.000 Ft-ért, míg automata váltóval 11.999.000 Ft-ért vásárolható meg. A csúcsfelszereltséghez az exkluzív, burgundi bőrkárpit is választható 150.000 Ft felár ellenében. A metálfényezés mindhárom felszereltségi szinthez 175 000 Ft.

(Fotó: Molnár Andrea, Markó Zoltán és Kövi Róbert)

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.