Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Blues Fesztivál

Veszprém a blues fővárosa

Veszprém nemcsak Európa Kulturális, hanem a blues fővárosa is lesz négy napig – április 13 – 16. között. Budapesten a Rockmúzeumban Nagy Krisztián, a VEB 2023 projektmenedzsere és Podlovics Péter, a Veszprém Blues Fesztivál főszervezője sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Közép-Kelet-Európa legfontosabb blues-eseményét hozzák el a régióba.

A Veszprém Blues Fesztivál nem egyszerűen egy nagy műfaj patinás hagyományai előtt tiszteleg, hanem a kortárs blues elevenségét és a könnyűzene átható erejét mutatja be a közönségnek. A régió eddigi legnagyobb blues fesztiválján világsztárok és a hazai blues-roots közösség legismertebb előadói váltják egymást a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain.

Azért is izgalmas lesz, mert a rutinos rókák és a kortárs zenekarok találkozása. Grammy-díjas blues-előadók, a legjobb európai, amerikai fesztiváldíjas művészek és a hazai előadók legkiválóbb szereplői lépnek fel, ahol hallhatunk saját dalokat és feldolgozásokat, de vérbeli bluest és rockot is.

A sajtótájékoztatón ízelítőt kaptunk a blues hangulatából egy hosszú ideje nem koncertező magyar zenekartól akik a fesztiválon is fellépnek.

A blues a szélesebb közönség számára is szórakoztató, mert lenyűgöz, inspirál és ma is a kortárs könnyűzene meghatározó része. A fesztiválon az érdeklődőket négy helyszínen, edukatív háttérprogramokkal, szakmai workshopokkal is várják.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.