Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Lutter Imre: Ha szeretsz …

ATHENAEUM KIADÓ

Lutter Imre: Ha szeretsz …

Ismert emberek ismeretlen történetei versekkel

A Sorok között Lutter Imrével című televíziós műsor interjúinak egy része végre könyv formájában is megjelent, témája pedig a szerelem és szeretet. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kuliszák mögötti pillanatok villannak fel, miközben megismerjük a vendég életében fontos verset, illetve dióhéjban annak szerzőjét is.

A könyv megjelenése kapcsán bemutatót rendeztek Budapesten a MáraiKult-ban, ahol a terem zsúfolásig megtelt. A beszélgetés résztvevői: Juhász Anna, Beregi Péter, Hajdu Steve, Katus Attila és a szerző, Lutter Imre voltak. Mint mondták, ez a könyv nem átlagos interjúkötet, annál sokkal több. A kedvelt művészek, sportolók, médiaszereplők életéről, sőt legféltettebb titkairól is lerántja a leplet, csak hogy kiderüljön, menynyire hasonló lehet az életük a miénkhez, illetve a kötetbe zárt költőkéhez.

Lutter Imre, a könyv szerzője elmondta, vendégei (interjú alanyai) őszintén beszéltek érzelmeikről, többek között arról, miért ragaszkodnak számukra fontos emberekhez, és miért viseli meg annyira őket a lélektől lélekig tartó hosszú, néha áthidalhatatlan távolság. Szóba került a legmeghatározóbb gyerekkori élményeik, a szülőkkel és a gyerekekkel való kapcsolatuk, szakmájuk kulisszatitkai és a gyakran eltitkolt érzelmeik is.

A beszélgetés közben a múlt és a jelen találkozott bennük és a versekben, miközben az is világossá vált, hogy a költészet nem az elitkultúra része, hanem életük lenyomata.

Lutter Imre február közepén megjelenő interjúkötete kuriózum Magyarországon. A kötet nem csak igazi ajándékkönyv, nem csak versgyűjtemény, több annál! A Ha szeretsz… ismert emberek, többek közt: Miklósa Erika, Dés László, Várkonyi Attila, Geszti Péter, Pásztor Erzsi, Balázs Klári, Jakupcsek Gabriella, Sváby András, Besenyei Péter, Törőcsik Franciska, Szabados Ágnes, Falusi Mariann, Rakonczay Gábor, Szentgyörgyi Rómeó, Szabó Balázs, Kálid Artúr, Gubás Gabi, Katus Attila, Juhász Anna ismeretlen történeteit meséli el, akik az irodalomhoz fűződő személyes viszonyukat is megosztják a könyv lapjain.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.