Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Farkas Gábor zongoraestje

MVM Koncertek – Farkas Gábor zongoraestje

Farkas Gábor szólóestjével folytatódik április 2-án a 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a Zeneakadémia Nagytermében.

Farkas Gábor öt évesen kezdett zongorázni, 1999-től 2005-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol Falvai Sándor és Némethy Attila voltak tanárai, ezt követően doktori fokozatot is szerzett ugyancsak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd azután a világhírű International Piano Academy Lake Como növendéke lett, ahol William Grant Naboré mellett olyan mesterektől tanult mint Dmitry Bashkirov, Fou Ts’ong, Malcolm Bilson, John Perry és Stanislav Ioudenits.

Olyan neves karmesterekkel dolgozott mint Kocsis Zoltán, Fischer Ádám, Olli Mustonen, Philippe Bender, George Tchitchinadze, Olaf Henzold és Vásáry Tamás.

A Liszt-díjas Farkas Gábor a romantikus repertoár világszerte elismert előadója, több nemzetközi zongoraverseny győztese, Ázsia, az Egyesült Államok és Európa legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja.

Több szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Hungaroton, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában.

2017 óta a „Steinway Artist” cím birtokosa, valamint a Tokyo College of Music professzora. Két éve újra szoros szálak fűzik egykori alma materéhez: a budapesti Liszt Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének, és annak Doktori Iskolájának vezetője. 2022. óta pedig az általa életre hívott Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál művészeti vezetője.

Farkas Gábor zongoraestje április 2-án 19:30 óra

Zeneakadémia Nagyterem

Műsor:

Bach–Petri: Schafe können sicher weiden from Cantata BWV 208,

Schubert: B-dúr szonáta, no. 21 D 960

Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai,

Ravel: Jeux d’eau,

Debussy: Reflets dans l’eau,

Liszt: 1. Mefisztó-keringő,

Debussy: Valse romantique,

Ravel: La Valse

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában és a  www.azongora.hu honlapon, ahol további információkat találnak a koncertsorozatról.

A Zongora-sorozat április közepén új helyszínre, a budapesti Festetics Palotába költözik.

Április 15-én és 16-án, szombaton és vasárnap összesen 6 koncert kerül megrendezésre, Kovács Gergely, Báll Dávid, Balázs-Piri Soma, Klara Min, Rozsonits Ildikó és Boros Misi közreműködésével.