Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjai

Átadták a LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjait

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) a Látványtér 2023 kiállításának ünnepélyes finisszázsa után átadta a szakmai díjakat május 14-én a Budapesti Építészeti Központban.

A 12. alkalommal megrendezett eseményre a nevezés nyitott, maga a díj jelképes, a szakma elismerésén van a hangsúly – mindig a kiállító művészek szavazatai alapján dől el, kik részesülhetnek az elismerésben.

A kiállításon a szakma képviselői és a színházrajongók megismerhetik az elmúlt színházi évad legjelentősebb díszlet- és jelmezterveit, és azok megvalósulását, képzőművészeti és iparművészeti színvonalát. Emellett a kezdeményezés lehetőséget ad a bemutatkozásra a pályakezdő fiataloknak is.

Kiállító művészek: 

Antal Csaba, Bagossy Levente, Balla Ildikó, Berzsényi Krisztina, Bozóki Mara, Csiszér Viola Csilla, Kentaur Erkel László, Fodor Viola, Hoffer Károly, Horváth Jenny, Horváth Kata, Izsák Lili, Bianca Imelda Jeremias, Kálmán Eszter, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Németh Anikó, Orosz Klaudia, Palya Gábor, Szendrényi Éva, Szlovák Csilla, Szűcs Edit, Tihanyi Ildi, Tringer Bea, Varjas Zsófi, Varjú Ágnes, Varsányi Anna, Virág Vivien, Wilhelm Judit, Zeke Edit.

 

A LÁTVÁNYTÉR 2023 szakmai díjazottjai:

Díszlettervező kategóriában: Horváth Jenny

Jelmeztervező kategóriában: Tihanyi Ildi

Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A szakmai díjakat Kocsis Rozi bábművész a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át.

A COVID járványhelyzet miatt személyes átadására az elmúlt két évben sem kerülhetett sor, ezért a tavalyelőtti és a tavalyi díjazottak is idén vehették át az elismeréseket.

A LÁTVÁNYTÉR 2022 szakmai díjazottjai:

Díszlettervező kategóriában: Fekete Anna

Jelmeztervező kategóriában: Giliga Ilka

Bábtervező kategóriában: Hoffer Károly

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjazotjai:

Díszlettervező kategóriában: Zeke Edit

Jelmeztervező kategóriában: Füzér Anni

A LÁTVÁNYTÉR 2021 szakmai díjait Bagossy Levente díszlettervező és Balla Ildikó jelmeztervező, a 2018 év díjazottjai készítették.