Search
kedd 16 április 2024
  • :
  • :

Ötcsillagos szálloda épül Balatonfüreden

A Marriott International megállapodást írt alá a Le Méridien Hotels és Resorts Magyarországi bevezetéséről.

A Várhatóan 2025-ben nyílik meg Balatonfüred központi részén, a Balaton parton, az új építésű Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort, a nagyszabású BalaPort projekt részeként. A beruházók dél- franciaországi mediterrán hangulatot szeretnének teremteni, olasz életérzést sugalló belsőépítészetet és szolgáltatásrendszert igérnek a szállodába, amelynek a gasztronómiai kínálata is egyedülálló lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Marriott International szerződést kötött a Balaport Investment Kft-vel, így épülhet fel a Le Méridien Resort Magyarországon, amely a világ egyik legismertebb szállodahálózatának az első vidéki holtelje lesz.

Vidéken még nincs resort hotelünk, Balatonfüreddel kivételt teszünk, mert a magyar turisztikai kínálat egyik legszebb helyszíne, a Balaton egyik legmarkánsabb, üdülővárosa – mondta Silvija Lovreta, a Marriott International kelet- európai szállodai fejlesztési igazgató

Balatonfüred belvárosában, a helyiek és a turisták által is közkedvelt promenádon lesz az üdülőhely. A Le Méridien Hotels & Resorts, amely a Marriott Bonvoy 31 kiemelkedő márkájából álló portfóliójának része, elegáns és inspiráló programokkal várja majd a vendégeket, küldetése, hogy stílusosan fedezzék fel a világot és ünnepeljék a kultúrákat.  A 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett, 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, a Balaport Investment Kft. fejlesztésében.

“Nagyon örülünk, hogy a Marriott Internationallal dolgozhatunk együtt. Nagy megtiszteltetés, hogy megnyithatjuk az első Le Méridien Hotels and Resorts szállodát Magyarországon. Ezt a projektet nagy előrelépésnek tekintjük a helyi vendéglátóipar és turizmus számára. Mivel a szálloda egy világszerte elismert márka része, biztosak vagyunk benne, hogy az európai és nemzetközi piacokról érkező szabadidős és üzleti vendégeket is vonzani fogjuk erre a fantasztikus úti célra. A különleges resort hotel a Balaton legexkluzívabb és legkülönlegesebb turisztikai fejleszési projektjének, a BalaPortnak az ékköve lesz. A BalaPort fejlesztés elemei között szerepel egy világszínvonalú kikötői infrastruktúra, vízparti apartmanok és mélygarázsok kialakítása is” – nyilatkozta Szepesi Richárd, a projekt alapítója és tulajdonosa. Ő és csapata ismert a Bambara Hotel és a Shiraz Hotel fejlesztéséről és üzemeltetéséről Magyarországon, valamint az utóbbi évek legnagyobb turisztikai fejlesztéseinek megvalósításáról Tokajban Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont, valamint a Balaton déli partján BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence.

A szabadidős és üzleti utazókat egyaránt kiszolgáló Le Méridien BalaPort Lake Balaton várhatóan 102 szobával várja majd a vendégeket. A Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a 81Font által tervezett belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi, annak nosztalgikus, életvidám hangulatát adja, finom szinergiát teremtve a klasszikus és modern stílusok között, és egyszerre tükrözi az örök vízparti hangulatot és a mai kor igényeit. Az átgondoltan kialakított vendégszobák és lakosztályok tágasak, és a márka időtlen, elegáns stílusát idézik. A várható kikapcsolódást nyújtó létesítmények között kültéri és beltéri medencék, fitness terem és spa és szaunapark is létesül. A szálloda több étteremben, egy emblematikus bárban és egy poolbárban nyújt majd kimagasló kulináris élményeket.

A Balaton egy magával ragadó üdülőhely Magyarországon, amely festői szépségéről és széleskörű szabadidős lehetőségeiről híres. Kristálytiszta vizével, amely több mint 80 kilométer hosszan húzódik, ideális helyszínt kínál a helyieknek és a nemzetközi utazóknak egyaránt a vitorlázáshoz, fürdőzéshez, kikapcsolódáshoz, kulturális programokhoz. Balatonfüred Magyarország egyik legrégebbi üdülővárosa, amely a vízparton több kilométer hosszú, kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel szegélyezett sétánnyal büszkélkedhet- mondta Dr. Bóka István Balatonfüred város polgármestere.

A Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest. Várhatóan 2023-ban csatlakozik a W Budapest és a Hotel Dorothea, Autograph Collection.

Az újonnan épülő Le Méridien resort várhatóan 2025 tavaszától fogadja vendégeit.