Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Perkupai Operafesztivál

6. alkalommal rendezik meg a Perkupai Operafesztivált

Nyolc évvel ezelőtt született meg a Perkupai Operafesztivál gondolata. Megálmodója arra gondolt, úgy lehet hasznára az ő drága szülőfalujának, ha hazavisz az Operaházból akkorát, amilyet csak lehet. Idén immár 6. alkalommal kerül megrendezésre június 9-11 között a Perkupai Operafesztivál Borsod vármegyében. 

A háromnapos rendezvénysorozat idén is különleges zenei élményekkel, nemzetközileg elismert sztárvendégekkel és gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

Az ötletben az a legszebb, hogy a fesztivál összes előadása ingyenes, azaz szabadon megtekinthető, mert a kitalálója azt szeretné, hogy írjuk együtt tovább a Perkupai Operafesztivál meséjét.

A legmagasabb minőségből rendezik meg a Perkupai Operafesztivált. A fesztivált június 9-én az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye nyitja meg a Perkupai Református templomban.

A rendezvény második napján Dolhai Attila a Budapesti Operettszínház művésze ad koncertet és fellép Paár Julcsi énekesnő a Kerekerdő mesekoncert formációjával.

Az operagála idei sztárvendége, a világhírű mezzoszoprán, Komlósi Ildikó mellett fellépnek az Állami Operaház művészei is: Szegedi Csaba bariton, Brassói-Jőrös Andrea szoprán és Bartos Barna tenor.

Szegedi Csaba operaénekes, a fesztivál alapítója elmondta, hogy csapatával évek óta egy olyan hagyomány megteremtésén dolgozik, amely programjaival, valamint nemzetközileg és országosan is elismert közreműködőivel a legmagasabb művészi minőséget hozza el a térség lakói és az ide látogatók számára.

“Egyik legfontosabb törekvésünk, hogy a kulturális értékeink mindenki számára elérhetővé válhassanak, ezért minden program ingyenesen látogatható. Hiszek benne, hogy a Perkupai Operafesztivál egy olyan nemes ügy, amely minden figyelmet és támogatást megérdemel.”

A fesztivál részletes programja elérhető a www.perkupaioperafesztival.hu  oldalon.