Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

LAVINA a Belvárosi Színházban

A svéd filmet 2014-ben mutatták be, amelyet Magyarországon is sikerrel játszottak.

Most a Belvárosi Színház tűzte műsorra Ruben Östlund fekete komédiájának színpadi adaptációját, amely a Katona József Színház, és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

A történet egy családi utazást mutat be, ami természetesen nem mentes a meglepetésektől. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra.

Váratlanul azonban lezúdul egy lavina a hütte teraszára, ami különböző reakciót vált ki a családtagokból. Az előadás az érzelmi sokkot humorral és empátiával mutatja be.

Hogyan viszonyulunk egymáshoz egy veszélyhelyzetben?

A színdarab a döntések súlyáról és a látszatboldogságról szól, mert hogyan lehet arról beszélni, ha egy családfő a veszélyből első ösztönében nem a gyerekeit, hanem a telefonját menti ki és elmenekül, ami egyet jelent a cserbenhagyással?

Az illúzió és az önáltatás napfényre kerül. Megtudjuk milyen törékeny valójában a házastárshoz, a gyerekekhez, illetve a barátokhoz való viszony, mert közben megérkezik a család barátja és annak barátnője, akik a házaspár vitájába bekapcsolódnak.

Igazi jellemábrázolást láthatunk, és miközben nevetünk, azt is megtudjuk, hogyan lehet a cserbenhagyást, a mellébeszélést feldolgozni, és végül megbocsátani …

Ruben Östlund filmje alapján színpadra alkalmazta Tim Price

Fordította: Zöldi Gergely

Szereplők:

Járó Zsuzsa, Mészáros Béla, László Lili, Száraz Dénes, Ullmann Mónika, Tóth Zsófia, Rohonyi Barnabás, Sándor Rebeka Sofie / Vas Hanna Regina, Tereczi Dániel Tamás / Mester Máté

Díszlet: Tihanyi Ildikó

Jelmez: Juristovszky Sosa

Dramaturg: Zöldi Gergely

Zene: Hunyadi Máté

Mozgás: Duda Éva

Plakát: Csáfordi László

Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit

Rendező: Pelsőczy Réka 

A színdarab Magyarországon a Nordiska ApS (www.nordiska.dk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) közötti megállapodás révén kerül színre.