Search
péntek 10 május 2024
  • :
  • :

Belvárosi Színház – De kié lesz a kutya?

Főhősei, a tengeri élővilágot bemutató akváriumot igazgató Georg és a művészettörténészi karriert a gyereknevelésért feladó Doris. Miután a gyerekeket kényelemben, biztonságban és szeretetben felnevelte és egyetemre indította, arra gondolt, itt a lehetőség arra, hogy valóra váltsák álmaikat, és új életet kezdjenek.

Azonban Georg az új életet egy másik, fiatal nővel képzeli el. Doris kétségbeesetten ragaszkodik a dolgok rendbetételéhez, azaz a terápiához. A terapeuta rendelőjében pedig kitör a harc, többek között azért, hogy kié lesz a kutya?

A válni akaró házaspárt Pataki Ferenc és Szinetár Dóra alakítja, a terapeuta szerepében Péterfy Bori látható.

A néző hol az ismerősség érzetével állapíthatja meg, hogy vele is ugyanaz esett meg, hol pedig a meglepetést követően elgondolkodhat azon, vajon mit tenne egy hasonló szituációban.

A két évtizedes házasság állóvizét a fiatal zoológus lány Bíró Panna Dominika kavarja fel.

A válási komédia nem hagyományos szerkezetű: a történet egyszerre több szálon párhuzamosan zajlik, a szórakoztatóan emberi fordulataiba újabb és újabb szereplők kapcsolódnak be. Cseh Judit és Adorjáni Bálint a baráti házaspár, akik bizalmasként, segítőként és tanácsadóként figyelik az eseményeket. Végül a helyzetet kutya oldja meg.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt Németországban, színpadi változata pedig először nálunk mutatkozik be.

Fordította: Zöldi Gergely,  Rendező: Paczolay Béla, a rendező munkatársa: Dicső Dorka, Díszlet: Zöldy Z Gergely, Jelmez: Pető Kata, Mozgás: Bodor Johanna, Zene: Furák Péter, Plakáttervező: Csáfordi László, Producer: Orlai Tibor

Előadások: április 22., 30., május 9., 12., 29. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

Teljes áprilisi program: itt böngészhető végig.