Search
szombat 4 május 2024
  • :
  • :

Paloznaki Jazzpiknik

Paloznaki Jazzpiknik

Augusztus 1-2-3 nap

A Paloznaki Jazzpiknik kapcsán a DiVino Borbár Gozsdu -ban igazi piknik-hangulatban tartottak sajtótájékoztatót. Az eseményen részt vettek: Valde Orsolya, a Paloznaki Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója, Sánta Dániel, a Paloznaki Jazzpiknik fesztiváligazgató-helyettese, Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány stratégiai- és operatív vezetője, Pintér Adrienn, az Együtt az Autistákért Alapítvány kommunikációs menedzsere, Lamberger Galina, a Fábián Juli Emlékalapítvány alapítója és kuratóriumi tagja és Bekker Dávid, a Paloznaki Jazzpiknik fesztivál nagykövete.

A Paloznaki Jazzpiknik idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa. Megismertük a teljes nemzetközi és magyar lineup-ot.

Augusztus 1-jén: Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket.

Augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este.

Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

Megtudtuk az idei Jazzpiknik újdonságait, kollaborációit, tehetséggondozó programjait zöld törekvéseit és gyermekprogramjait is.

A Paloznaki Jazzpiknik támogatott alapítványa Fábián Juli Emlékalapítvány, melynek Juli édesanyja, Lamberger Galina az alapítója és kuratóriumi tagja. Elmondta, Juli személyes tárgyait fogják eladásra bocsátani, illetve magyar és nemzetközi zenészek relikviáit, személyes tárgyait. Lesz majd online licitálásra is lehetőség. Az a célunk, hogy a bevételből a nehéz helyzetben lévő zenészeket támogassuk.

A sajtótájékoztatón közreműködtek: a Pénzes Máté és a Zseb formációból Pénzes Máté, Kis Péter és Boros Levente triója.