Search
péntek 10 május 2024
  • :
  • :

13. Artmozik éjszakája

Éjszakázós mozizás a cinefileknek + egy jó hír a CineFest-ről

Idén is érdemes várni a májust a cinefileknek, mert május  17-én Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban, a Tabánban, s először a Corvinban is tart majd az éjszakázós mozizás, rengeteg sikerfilmmel, premier előtti előadásokkal. S mint mindig, most is csak egy karszalagot kell vásárolni az élményhez.

A mozimaraton 2024-es kínálatában az országos bemutató előtt szerepel Az arcuk mindig előttem lesz című francia dráma, az Adéle élete főszereplőjével, de olyan népszerű, már bemutatott alkotásokat is be lehet majd pótolni (vagy újra lehet nézni), mint az Érdekvédelmi terület, A szenvedély íze, a Parasztok, a Smoke Sauna Sisterhood, esetleg az Oppenheimer.

Teljes program: https://artmozi.hu/13-artmozik-ejszakaja

Az összes helyszínre érvényes karszalag ára 5800 Ft.

Az idén huszadik évfordulóját ünneplő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2024. szeptember 6. és 14. között várja Miskolcra a filmek szerelmeseit.

A cinefileknek jó hír, hogy a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kiemelt szponzora egy jól ismert miskolci cég, a Mercedes-Benz Miskolc lesz. Az örömteli hírt Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője, és Bíró Tibor a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fesztiváligazgatója jelentette be.

Mint Bíró Tibor elmondta: „A Mercedes-Benz Miskolc hatalmas segítséget nyújt abban, hogy az immár huszadik éve megrendezésre kerülő CineFest idén is elhozhassa a világ filmtermésének legrangosabb alkotásait, amelyek először Miskolcon kerülhetnek a hazai közönség elé”.

A Mercedes-Benz Miskolc 2016-ban nyitotta meg kapuit. A teljes körű értékesítési és modern szervizszolgáltatásuknak köszönhetően az elmúlt nyolc év alatt a régió meghatározó piaci szereplőjévé váltak, és 2021-ben elnyerték az Év Mercedes-Benz márkakereskedője címet. Idén nyílik meg a közel 3600 négyzetméteres, világszínvonalú márkakereskedésük, amely újabb, talán az eddigi legnagyobb mérföldkő a cég életében. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált tavaly óta támogatják, az idei évtől pedig főszponzorrá válnak, jelentős mértékben segítve ezzel a fesztivál megvalósulását.

Balogh József ezzel kapcsolatban elmondta: „A vállalkozás ezekben az esztendőkben komoly beruházásba vágja a fejszéjét, mégis fontosnak éreztük, hogy a CineFesttel összefogva öregbítsük Miskolc és a régió jó hírét”.

Veres Pál úgy fogalmazott, „A CineFest a város kulturális életének egyik legerősebb pillére. A filmek és a mozik idelátogató szerelmesein kívül mostanra a helyiek szívéhez is közel férkőzött. Éppen ezért a városvezetés céljául tűzte ki, hogy lehetőségeihez mérten minél inkább támogassa a fesztivál brandjének megőrzését és továbbépítését. Fontos, hogy egy ilyen, ország- és világszerte ismert kulturális attrakció mögött az itteni piaci szereplők is felsorakozzanak.”