Search
szombat 22 június 2024
  • :
  • :

Klasszikus zenével egy jó ügyért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági koncertje az Eiffel Műhelyházban

Ismét jótékonysági hangversenyt szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2024. május 30-án 20 órától az Eiffel Műhelyházban. Az este folyamán fellép a kamarazenekari műfaj világszerte egyik legjobb képviselője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Berecz Mihály Junior Prima díjas zongoraművész. A zenekar művészeti vezetője Várdai István, a koncertmester Tfirst Péter. A koncert bevételét egészségügyi programjainkra fordítjuk.

A Gyermekmentő Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt szervez, amelyek bevétele hozzájárul a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő egészségügyi és oktatási programjainak működtetéséhez. Ezek egyike a májusi hangverseny, amely egyben megemlékezés is Kocsis Zoltánról, aki a kezdetektől fogva tagja és támogatója volt a szervezetnek. 1991-től egészen a haláláig, 2016-ig minden születésnapján – május 30-án – hangversenyt adott a Szolgálat javára.

A 2024-es koncert programja:

Mozart: D-dúr divertimento, K. 136

Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 414

Csajkovszkij: Vonósszerenád, op. 48

Bartók: Román népi táncok

Közreműködnek:

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Berecz Mihály – zongora

Művészeti vezető: Várdai István

Koncertmester: Tfirst Péter

A koncertjegyek ára: 38 000 Ft/db.

Jegyvásárlással kapcsolatos további információ a 06 1 475-7011-es telefonszámon Gabos Erikától vagy a gabos.erika@gyermekmento.hu e-mail címen kapható.