Search
szombat 27 július 2024
  • :
  • :

VI. Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia

Ismét találkoztak a fővárosban a keresztény vállalkozók

Ez egy menedzsmentkonferencia, amit idén már hatodik alkalommal rendezünk meg – mondta Sipos Zoltán főszervező. Az előadók szakértők és vállalatvezetők, de helyet kapott a programban a keresztény értékelvűség is, mert helye van a keresztény gazdaságetikának a piacon.

Érdekes előadásokat hallottunk, a színpadon vállalkozók és egyházi személyek váltották egymást, a műsorvezető Gundel Takács Gábor volt.

Keleti Arthur, a mesterséges intelligencia jövőjének és a kiberbiztonságra gyakorolt hatásának kutatója. Stratégiai oldalról világította meg az ember és az AI kapcsolatát: az érték fogalma az élőlények életét évmilliók óta átszövi. A mesterséges intelligencia kérdéseket tesz föl a hasznosság, emberiesség és az intelligencia eddig használt fogalmairól. Mint mondta, beszélgessünk arról, hogy milyen most és milyen lesz ez a változás és hogy készen állunk-e rá? Nagyjából annyi időnk van, amennyi idő alatt az AI leírta ezeket a sorokat.

habil Papp Miklós atya görögkatolikus pap, morálteológus a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezetője felhívta figyelmünket, Istent vegyük be a vállalkozásunkba csendestársnak. Az előadása végén, arra kérte a közönséget, mondjunk el egy imát.

Uzsalyné Pécsi Rita PhD neveléskutató, a Katolikus Pedagógia folyóirat szerkesztője előadásában arra kereste a választ, hogyan válhatunk egy tömeg- és fogyasztói társadalomban Isten képmásává.  Csepregi Balázs aki több mint 20 éve segíti a hazai kkv cégek digitális marketingjét, teológiai végzettségét inkább „kezdettségnek” tekinti. Mint mondta, azt keresi a vállalkozói életben és a magánéletben is minden nap, hogyan tudja Urának és Teremtőjének az ő életére vonatkozó tervét minél hívebben követni.

Szabó Péterrel, a Platinus Aqua ügyvezetőjével a víz tisztaságáról beszélgettünk …

Az idei előadók között volt prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus is, aki betegsége miatt videón küldte el előadását.

Sinka Judit HR-vezető arról beszélt, hogyan tudnak magyar munkaerőt toborozni.

Női vállalkozói kerekasztal is volt, melynek témája: Mit gondolnak a vállalkozásról és a kereszténységről, miben gondolkodik másképp egy női vállalkozó?

Az asztalnál helyet foglalt: Kemenes Edith, a Kemenes Cukrászat alapítója, aki száz embernek ad munkát a kilenc üzletében. Megtudtuk, hogy 56 évesen kezdett új vállalkozásba, 14 évre rá pedig már üzletasszonyként milliárdos céget vezet. Batthyány-Schmidt Margó: nemzetközi agrárszakértő, a Magyar Női Unió Egyesület alapítója és elnöke, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke, valamint az Új Társadalom Szalon megálmodója és főszervezője. dr. Neulinger Ágnes PhD közgazdász, aki elsősorban a fenntartható élelmiszerrendszerekkel és a fenntartható fogyasztással foglalkozik. Mihályi Magdolna, Tamási Áron-díjas kulturális közösségszervező, üzletasszony, a Rákóczi Szövetség alelnöke, a Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület egyik alapítója. A Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője. Gangel Lillától megtudtuk, hogy gyógytornász, MBA végzettséggel egy innovatív, kreatív területen indította el 2018-ban Európa első pop-up múzeumát a Museum of Sweets and Selfiest, ami hónapokon belül Forbes-siker lett. Hisz abban, hogy Isten mindenkinek adott valami különleges ajándékot, aminek azonosításával, tudatosításával hatalmas dolgokra tesz képessé minket.

Áldás és Átok kerekasztalnál azt feszegették, hogyan lehet válságálló egy cég? Miképp álljunk a minket évek óta sújtó nehézségekhez? Tudjuk, hogy a kiút bennünk van, de merre induljunk?

A műsorvezető Simon-Palov Judit volt, beszélgetőtársai: Szabados Richárd közgazdász, okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő. Jelenleg a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft.) ügyvezetői feladatait látja el 2023 júniusa óta, ami több mint 30 éve partnerkapcsolatokat épít és célzott támogatásokat biztosít partnereinek és ügyfeleinek növekedési céljaik eléréséhez. Gyaraki József, aki több mint 30 éves REGIO Játékkereskedelmi Kft. alapító ügyvezetője. Cége közel 25 százalékos piaci részesedésével Magyarország legnagyobb játék kis- és nagykereskedelmi áruházlánca. Országos hálózatát együtt vezeti a Gyaraki család, mely küldetésének érzi a klasszikus játékok piacon tartását, összekapcsolva ezzel minden generációt. A több mint 500 főt foglalkoztató vállalat számos nemzetközi játékmárka kizárólagos magyarországi partnere, országszerte 43 áruházzal rendelkezik. H. Kovács Judit szakközgazdász, szervezetfejlesztő, mentor, coach. Saját karrierépítését felhagyva missziós munkatársként szervezetfejlesztéssel és vezetőképzéssel, mentorlással foglalkozik a MPE Országos Cigánymisszió intézményeinek körében és önkéntesként a Barnabás Csoport Alapítvány, valamint a GLS vezetői konferenciaszervezés kötelékében. Kiss Ulrich SJ: Jezsuita szerzetes, közgazdász, korábban a L’Oréal menedzsere, a Management by Jesus vezetői szemináriumsorozat és lelkigyakorlat alapítója. Az MbJ 2004 óta működik, lényege, hogy a vállalkozók Jézustól mint a „világ bizonyítottan legsikeresebb menedzserétől” tanuljanak. Hálózatépítés céljából vezetői szemináriumokat, lelkigyakorlatokat, szakmai műhelyeket és eszmecseréket szervez. Hadnagy Ernő a Daniella cégcsoport ügyvezetője.

Érdemes-e TISZTÁN vállalkozni? 

A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány beszélgetését Fekete Zsuzsa kommunikációs és stílustanácsadó, coach moderálta. Beszélgetőtársai: dr. Csáki-Hatalovics Gyula Balázs, a Károli Gáspár Református Egyetem kancellárja, az állam- és jogtudományok doktora doktora. Seres László, az Asset Ingatlan Management Kft. ügyvezetője, okleveles építőmérnök. Lengyel László Zoltán, a Magyar Református Szeretetszolgálat gazdasági referense, a JOBBADNI Nonprofit Kft. projektmenedzsere, a DIACONIA projekt megálmodója.

Értékrend és versenyképesség – merre tart Európa?  

A Dialógus Alapítvány résztvevői Erdélyi Dóra, aki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány makroökonómiai elemzője, korábban a Magyar Kereskedelmi Banknál dolgozott, a spiritualitás és a gazdaság kapcsolatát is kutatja, Makláry Ákos parókus, Budai Görögkatolikus Parókia, a Hajdúdorogi Főegyházmegye bírósági helynöke, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke és Gaal Gergely, a Dialógus Alapítvány alapítója volt.

Szólj be a papnak kerekasztal

Nagy érdeklődés övezte a beszélgetést, melynek moderátora Dabóczi Kálmán volt, a 72 Tanítvány Mozgalom elnöke és az Integritás Hatóság alelnöke. Beszélgetőtársai Sohajda Levente göncruszkai református lelkipásztor, Mihályi Jeromos atya, bencés tihanyi perjel és Szpisák Attila evangélikus lelkész voltak.

A vállalkozók a szünetekben ismerkedtek egymással, de szervezett kapcsolatépítésre is sor került.