Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében

Premierek a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében

1Kozel

A járvány második hulláma miatt a koncerttermek ajtói bezáródnak egy időre, de a Filharmónia Magyarország ezekben a rendkívüli napokban is közel hozza a zenét a zenekedvelők számára, ugyanis a koncertszervező cég megnyitja virtuális koncerttermének kapuját.

November 15-én 19 órakor magyarországi premiert hallhat a közönség. Méghozzá dupla premiernek lehetnek részesei azok, akik követik a Filharmónia Magyarország facebook oldalát. Ön is kapcsolja be a közvetítést és élvezze a klasszikus zenét otthona kanapéjáról!

1TokaAgastonjoAz első online koncertet november 15-én 19 órakor közvetítik.

Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözik be az otthonokba. Ez a közvetítés több okból is különleges! Műsoron Flor Peeters orgonaversenye, Beethoven 5. („Sors”) szimfóniája és Vierne 4. orgonaszimfóniája!

A 2. d-moll orgonaverseny világszerte nagyon ritkán játszott mű, Magyarországon még egy orgonaművésztől sem hallhattuk. Flor Peeters versenyművét Antwerpenben írta 1944-ben, amikor a brit csapatok felszabadították a várost.

Ez a darab nemcsak az egyik legismertebb orgonaműve, hanem az egyik leginkább nyitott és örömteli kompozíciója is.

Legyen részese Ön is a dupla premiernek! Hallgassa otthonából a klasszikusokat! A további online koncertért pedig kövesse a Filharmónia Magyarország facebook oldalát és a www.filharmonia.hu weboldalát.

1Filharmonia

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.