Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Összefogás Gála

Összefogás Gála a Városmajorban

Két hét leforgása alatt több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás Gála augusztus 16-i nyitóeseményére. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig.

A gálaműsor rendezésére Harangi Máriát, az est zenei megtervezésére Mátyássy Szabolcsot kérték fel. A szervezők remélik, hogy a szakma tapintható várakozásai és a megmutatkozó igények szerint az esemény folytatódhat és egymást követő estek sorozatává válhat.

1BenkoNoraBenkő Nóra a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója elmondta, nagy öröm és meglepetés számára, hogy a felhívásra ilyen gyorsan és ilyen sokan reagáltak. Több mint kétszáz résztvevő, ez nagyon jelentős szám, ebből is látszik, hogy a szakma mennyire igényli az ilyen típusú rendezvényeket az újranyitást követően. Mint mondta, felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben.

A műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat. Senkit nem küldenek el, valamilyen formában mindenkinek szeretnének lehetőséget adni. Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára.

Harangi Mária szerint a művészet és a művész lételeme a reflexió, így természetesen a műsorban sem lehet szó nélkül hagyni az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amelyben élnünk adatott és szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Nagyon sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként, milyen módon tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni. A gála azonban a reményről és a kiszabadulásról szól majd.

Mint mondta, azt reméli, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz majd magával. A műsorban az összetartozás sokféle megnyilatkozására és az együttlét örömére helyezik a hangsúlyt. Ha minden igaz, augusztus második felében néző és színész ismét személyesen találkozhat egymással, és visszatérhet a meghittség és az intimitás a néző és a színpadon lévők közé. A műsor egyébként nagyon színes és vegyes lesz, mert minden színpadi műfaj képviselteti magát benne, de ami a legfontosabb, együtt lehetünk és visszakapjuk életünk egy fontos részét.

VÁROSMAJORI SZABADTÉRI SZÍNPAD  https://szabadter.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.