Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Szentendrei Skanzen

A szentendrei Skanzen ismét várja látogatóit 1SzLogo

Május 23-tól ismét megnyitja kapuit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A  megszokott nyitvatartási időben keddtől – vasárnapig, 9.00 és 17.00 óra között sétálójeggyel látogatható. Rendezvényeket előreláthatólag augusztus 15-ig nem tart a múzeum.

A vendégek sétálhatnak a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon. Egyes épületbelsők megtekinthetők, a korlátozott számú, üvegfallal ellátott kiállítások látogathatók és kikapcsolódhatnak a múzeum 60 hektáros parkjában. A Magyarország népi építészetét, lakáskultúráját bemutató házak, épületek azonban még zárva lesznek.

7Skanzen

Nyitva tartanak a múzeum boltjai, vendéglátó egységei: az Étterem, a Pékség, a Portéka- és Szatócsbolt. Bicikli, kis szekér, roller bérelhető a bejárati épületben.

A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft. Ingyenes belépésre jogosultak: 14 év alattiak, 70 év felettiek, illetve azok a látogatók, akik normál és rendezvényes napokon eddig is  ingyenesen léphettek be a Skanzen területére. Az ebtartási szabályok előírásait követő gazdikat is várják szeretettel a kutyáikkal. A fenti árak visszavonásig érvényesek.

5Skanzen

Belépőjegy vásárlására ajánlják az online jegyvásárlást a Jegymesteren keresztül. (Hamarosan elérhető az új jegykonstrukció is.) Aki tudja, válassza a kártyás fizetést a múzeum területén belül!

A látogatókat arra kérik, csak akkor látogassanak a múzeumba, ha egészségesek. Zárt térbe csak maszkkal lehet belépni és tartsák be a 1,5 méter távolság egymástól.

A személyzet maszkban, kesztyűvel lesz jelen a múzeumban. Igény esetén egyszer használatos maszk vásárolható a bejárati épületben. A zárt terekbe (pl. bejárati épület, mosdó) belépők számát maximalizálják és a várakozási idő esetén a türelmét kérik a látogatóknak. A mosdókat rendszeresen fertőtlenítik és takarítják. A múzeum több pontjára kézfertőtlenítőket helyeztek ki szabad használatra.

Előre bejelentett, csoportos látogatókat nem fogad a múzeum, és egyenlőre még nem üzemel a Skanzen Vonat.

Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.  Honlap: https://skanzen.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.