Search
hétfő 29 április 2024
  • :
  • :

Károli Szabadegyetem ismeretterjesztő előadássorozatot indít

A Károli Szabadegyetem ismeretterjesztő előadássorozatot indít

Tudományos és aktuális témákról közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Károli Szabadegyetem. A hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem – alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban – teret biztosítson a tudásra vágyóknak. Ezért az egyetem hallgatóin kívül, minden olyan kedves érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik.

A rendezvényeken az adott tudományterület neves képviselői, köztük a Károli Gáspár Református Egyetem jeles oktatói, nagyhírű professzorai tartanak előadásokat aktuális témákról, jelenségekről, és azok társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben a világot és az emberek életében kiváltott hatásáról.

A mindenki számára nyitott rendezvények végén a témához kapcsolódó kérdésekre is lesz lehetőség.

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadások rögzítésre kerülnek és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

A Károli Egyetem ismeretterjesztő sorozata a tanév során havonta egy alkalommal kerül majd megrendezésre, az esti órákban. Az előadások helyszíne az egyetem korszerűsített Reviczky utcai épülete, mely a Károlyi-Csekonics Palota gyönyörűen felújított épületével együtt ad otthont az előadások megtartásának.

Az első előadásra – amelyre a Magyar Jogász Egylettel történő együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja “Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra” címmel. Időpontja: 2022. május 25, szerda délután 18 óra lesz. Házigazda és beszélgető partner Prof. Dr. Trócsányi László az KRE egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő.

Az ismeretterjesztő és tudományos előadásokra regisztráltak számára történelmi vezetett séta lehetőségét is kínálja az egyetem az előadás helyszínén a Károlyi-Csekonics palotában. A KRE egyetem ténylegesen is megnyitja kapuit azok elött akik kíváncsiak, nyitottak, felelősen gondolkodók és érdeklődők napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.

Regisztráció és részletes információ a Károli Gáspár Református Egyetem honlapján: http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.