Search
hétfő 20 május 2024
  • :
  • :

Fesztiválzenekar az Aquincumi Múzeumban

Fesztiválzenekar az Aquincumi Múzeumban

Ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar május 28-án, szombaton az Aquincumi Múzeumban.

Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal várják a gyerekeket, sőt aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg.

A zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal veszi kezdetét, majd 11:20-kor a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást.

Délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14 órakor Kakaókoncert lesz, 15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a legkisebbeknek szánt sorozat, utóbbin a BFZ muzsikusai segítenek a gyerekeknek kipróbálni a hangszereket.

Ezután felnőtteknek szóló zenei programok következnek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16 és 17 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18 órakor kezdődik.

A zenei programok mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz egy előadás.

A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg, a részletes program a zenekar honlapján, a bfz.hu/csaladinap címen olvasható.

A tavalyi eseményről készült kisfilm itt tekinthető meg: www.youtube.com/watch?v=rVQSV4IC-oo

A Fővárosi Önkormányzat által támogatott, 10:30–19:00 óráig tartó eseményen a látogatók a Fesztiválzenekar következő évadára szóló bérletei és jegyei, illetve ajándéktárgyai közül is válogathatnak a látogatók.

A BFZ akciót is kínál azon családoknak, akik a jövő évad során rendszeresen látogatnának a koncertjeikre: a hétvége délutáni hangversenyeket tartalmazó Fricsay bérletet féláron kaphatják meg gyermekeiknek, unokáiknak azok, akik két teljes árút vásárolnak. A nagyobb gyerekeknek és fiatal felnőtteknek pedig Klassz koncertek címmel hirdettek új bérletet: a 35 év alattiaknak szóló sorozat 35 százalékos kedvezménnyel érhető el, és csak 2022-es hétvégi hangversenyeket tartalmaz: két nagyzenekari koncertet, egy Concertino kamarakoncertet és egy éjjeli Midnight Music előadást.

BFZ ZENEI VÁSÁR ÉS CSALÁDI NAP

május 28. 10:30-19:00

AQUINCUMI MÚZEUM ÉS RÉGÉSZETI PARK (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)

PROGRAM:

10:30 Nyitás

11:00 Zenevár

11:00 Hallható múlt – előadás az aquincumi orgonáról

11:20 Eliza, a zenenyomozó – drámapedagógiai foglalkozás Sodró Elizával

12:00 Népzene

13:00 Ütősök koncertje

14:00 Kakaókoncert

15:00 Hangszerkóstoló

16:00 Kamarakoncert

17:00 Barokk koncert

18:00 Fúvósok koncertje

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.