Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház – Királynők és királyok Évada

Budapesten tartották a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház beharangozó sajtótájékoztatóját, ahol Sopron polgármestere dr. Farkas Ciprián felhívta a figyelmet, mi minden látható Sopronban és környékén.

Az eseményen részt vett dr. Ragány Misa a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Pataki András színházigazgató és rendező, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész, Békefi Viktória színésznő, Horváth Kornél aki a SopronDrum Ütősfesztivál művészeti vezetője.

Ragány Misa a színházat üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház műsorát ismertetve elmondta, hogy az  idei évadban rekordmennyiségű, hatvan előadás szerepel a programban.

Megtudtuk, hogy a Királynők és királyok címmel meghirdetett évadot a Punnany Massif zenekar nyitja meg. Másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.

A színház programja: június 4-én Az Ég tartja a földet- Szent Erzsébet legendája musical, június 11-én Sissi a magyar királyné operett. Június 18-án Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című művére táncdarabokkal készülnek, amelyen fellép Bogányi Gergely, Boros Misi, Binder Károly, Varga Gábor zongoraművész. Július 22-én pedig egy családi musicalt – Vadak Ura – láthat majd a közönség hat alkalommal.

Június 16-án a Jazzcsütörtök várja a közönséget. A nyitónapon Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója zenél.

A Győri Filharmonikus Zenekar június 19-én indítja három koncertjét. Zorán június 26-án két alkalommal ad koncertet zenekarával. Dés László és barátai július 16-án lépnek fel.

Júniustól műsorra tűzik a német nyelvű közönségnek Ábrahám Pál: Bál a Savoyban című revűoperettet, amely július 2-án magyarul is megtekinthető. Az évadban Lehár-gálaestet is tartanak.

Július 7 – 10 között rendezik meg a SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált. Horváth Kornél ütőhangszeres művész, a fesztivál művészeti vezetője elmondta: A SopronDrum azért egyedülálló, mert a legmagasabb színvonalú produkciókat mutatja be, a világ legjobbjai közül válogat és a fiatal zenészek testközelből, workshopokon tanulhatnak a világhírű művészektől.

Július 8-án Salute, SopronDrum! című klasszikus zenei koncerttel köszöntik a 4. nemzetközi ütősfesztivál résztvevőit. A sorozat zárásaként augusztus 20-án Péter Bence zongoravirtuózzal, zeneszerzővel és zenei producerrel találkozhat a közönség.

Július 9-én a Stanley Jordan Quartet lép fel. Július 10-én pedig a David Sanborn Acoustic Band koncertezik. A fesztivál zárónapján a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a Bartók Béla Konzervatórium hallgatóiból alakult zenekar is koncertet ad.

Július 17-től öt alkalommal a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Ötórai hangoló elnevezésű kamarakoncertjei várja a közönséget.

Augusztus 5-én és 6-án a Csókkirály című koncertshow, a Lévi Story – Farmerkirály című előadás augusztus 26-án és 27-én látható.

Kőhalmi Zoltán önálló estjét Az eltitkolt igazság címmel szeptember 9-én láthatja a közönség, másnap Rúzsa Magdi koncertje zárja a barlangszínházi szezont.

A Barlangszínház egészen különleges atmoszférájú, a maga nemében egyedülálló színházi és koncert helyszín. Az évezredes képződmények maguk adják a hátteret a rendezvényekhez. A színháztér 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, földalatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik. A színházban tavasztól őszig, tehát egész nyáron át nagyszabású produkciók – opera, operett, musical, táncszínház – kerülnek bemutatásra.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.