Search
hétfő 26 február 2024
  • :
  • :

TáncPark: Szabad a tér, szabad a tánc

TáncPark: Szabad a tér. Szabad a tánc!

A Nemzeti Táncszínház mi mással is zárhatná az őszi-téli sikersorozatát, mint egy tizenegy napos, könnyed, de nívós táncművészeti programsorozattal, a TáncPark-kal, amelynek mottója: Szabad a tér. Szabad a tánc!

A TáncPark 2019 óta minden évben új, színes és sokszor megismételhetetlen táncművészeti előadásokat kínál a közönségének. Idén a július 14- 24 ig tartó programjához kapcsolódik a Társulatok Éve, így helyet ad a fő táncirányzatoknak, állandó társulatoknak, mindezt úgy, hogy a hazai programok között unikumnak számító rendezvény a kikapcsolódást, egyben a nívós programot kereső közönség igényére van szabva.

A 2022-es TáncPark műsorában a sort a néptánc nyitja: a Magyar Állami Népi Együttes Körtánc címmel, énekkel és lélekemelő tánccal alapozza meg a TáncPark hangulatát. Néptánc zárja a sort is, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja címmel egy lendületes és sokszínű folklór válogatással érkezik. Még két nyárest a magyar néptáncé a Millenárison: a Duna Művészegyüttes Duna fergeteges című előadásában a közelmúlt legvirtuózabb és leglátványosabb koreográfiákból alkottak újat és megismételhetetlent.

Fellép a szegedi betyárkirály ihlette Rózsa Story című akrobatikai elemekkel fűszerezett műsorával az Urban Verbunk is.

A TáncPark nincs tangó és flamenco nélkül: a FlamenKoktél a FlamenCorazonArte Táncszínház andalúz ihletésű estje és az Argentin Tangó Táncszínház, Budai László és vendégei Tango no Tango című modern tangó show-ja gondoskodik a latinos, forró hangulatról.

A programban a kortárs művek is helyet kapnak: Kulcsár Noémi Tellabor Lacus Pelso címmel premierrel készül a TáncParkra. A társulat a Balaton latin nevét választva címként, a nyaralásaink helyszínének emblematikus pillanatait fogalmazza meg a tánc eszközeivel.

A kortárs ötöst a PR-Evolution Dance Company Esti Koktél című sanzon estje és táncszínháza követi, de itt lesz a közönséggel a Gangaray Dance Company Agora I. című darabja, a mozdulatok klasszikus és elegáns kompozíciója.

Nem maradunk Ramazuri nélkül sem: a Duda Éva Társulat tánc-cirkuszi felfordulással csatlakozik a kortárs sorhoz, valamint ESSZENCIA címmel új bemutatóval készül Feledi János – Feledi Project, mely kiegészülve az Oláh Dezső Vibratone Quartettel Bartók népzenei gyűjtéseit alapul véve mutatja meg a zene és a tánc különleges és megkérdőjelezhetetlen összetartozását.

A TáncPark programjaira jegyet a már megszokott módon, online az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül, valamint a Nemzeti Táncszínház épületben található jegypénztárban, személyesen lehet megvásárolni. A meghirdetett előadások rossz idő esetén sem maradnak el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget.

További információ: www.tancszinhaz.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.