Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Hard Rock Hotel Budapest

A Hard Rock hotellánc első közép-európai szállodája

Hard Rock Hotel Budapest

Az 1971-ben alapított Hard Rock International 68 országban, közel 250 helyszínen van már jelen, amelybe beletartoznak a Hard Rock Cafe®-k, hotelek, kaszinók és Rock Shopok® is. Budapesten március óta várja vendégeit a Nagymező utcában az 5 csillagos szálloda, melynek koncepciója, hogy igazi lifestyle hotelként teljes zenei és vizuális élményt nyújtson a csupán karnyújtásnyira lévő budapesti Broadway színes világától.

A hotelbe belépve úgy érezhetjük magunkat, mint egy rocksztár stílusosan berendezett magánrezidenciájában. Egy könnyed hangulatú térben találjuk magukat, amely tele van zenei elemekkel és élénk színekkel. A sárga zongora izgalmas kontrasztot alkot a kék bársony kanapékkal, amelyeket válogatott zenetörténeti relikviák vesznek körül.

A budapesti szálloda büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény. A szálloda lobbijában és emeleti folyosóin látható például Lady Gaga, Nicki Minaj vagy Katy Perry fellépőruhái, Elton John cipője, Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, vagy Madonna gimnáziumi évkönyve. Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja és hangszere is helyet kapott: Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja.

A Hard Rock Hotel felébreszti a bennünk élő zenészt, mert a szálloda minden szegletében válogatott lejátszási listákkal, de akár élőzenével és különböző zenei aláfestésekkel is találkozhatunk. A gitárkészítéshez használt kifinomult, meleg hatású fa, valamint a gitárhúrokra emlékeztető króm elemek is visszaköszönnek a belső dizájn részeként.

A hotel lobbija minden szerdán este élő koncertnek ad otthont, ami bárki előtt nyitva áll.

A Rock Shopban egyedi, különleges kiegészítők kaphatók – változatos ruhák, egyedi kitűzők, divatékszerek, táskák és zene inspirálta szuvenírek – nem csak szállóvendégeknek.

Figyelemre méltó, hogy a hotelben szívesen látják a házi kedvenceket, így a Sessions Étterem is kutyabarát étterem, amely nemzetközi fogásokat kínál a klasszikus magyar fogások mellett. Az étteremben minden csütörtökön, pénteken és szombaton LIVE DJ játszik a vacsoránál. Vasárnap ebédnél különleges zenei élményt kínálnak Sercegő Bakelit Ebéd néven, hiszen DJ-jük élőben keveri bakelit lemezen a 80-as, 90-es és 2000-res évek legjobb dalait.

A Tetőterasz kihagyhatatlan, amely modern és elegáns. Innen megcsodálható a Szent István Bazilika, a Citadella és a Magyar Állami Operaház fényei, miközben a háttérben a legcoolabb lejátszási listák pörögnek.

A szolgáltatások között megtalálható a Body Rock edzőterem, a szobákban elérhető Rock Om jóga, valamint a The Sound of Your Stay exkluzív zenei szolgáltatás. A hotel 300 m2 tárgyaló- és rendezvénytérrel rendelkezik.

A magyar Stúdió 100 Építészeti Kft. által tervezett szálloda 136 szobájával és lakosztállyal, két éttermével, bárjával, valamint az épület tetején található, rooftop rendezvény helyszínével nemcsak a külföldi vendégek számára, hanem a budapesti minőségi szórakozásra vágyóknak is egy új, világklasszis helyszínt kínál.

A Hard Rock márka 50 éve a zene erejével kapcsolja össze az embereket, legyen szó bármilyen zenei stílusról,  így aztán nem meglepő, hogy a Hard Rock Hotel Budapest és a Virtuózok 4+ együttműködést kötött, melynek köszönhetően a Hard Rock Hotel Budapest július 10 – 23 között egyfajta közösségi térré alakult át.

Már javában zajlanak az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor nyolcadik évadának előkészületei.  A Hard Rock Hotel Budapest a fiatal tehetségek mellett olyan közreműködő sztároknak adott otthont ez idő alatt, mint Maestro Plácido Domingo, HAUSER, Matteo Bocelli és Pablo Sainz Villegas. A kis virtuózok nem csak ugyanazt az ötcsillagos luxust és életérzést élhették át, mint a zsűri tagjai és a mentorok, de folyamatosan próbálhattak a szálloda termeiben.

A Hard Rock Hotel Budapest nem csak a próbáknak adott helyet, de dedikált étel- és ital különlegességekkel és napi élőzenei programokkal készült a nagyközönség számára; vendégeit pedig egy, kifejezetten a Virtuózokkal való együttműködésre hangolt exkluzív szállodai csomagajánlattal várta.

Július 13. és 23. között a Virtuózok fiatal tehetségei és vendégzenészei közreműködésével a nagyközönség is mindennap részese lehetett a szálloda lobbijában megrendezett zongoraesteknek 18 és 19 óra között, ezáltal is betekintést nyerve a klasszikus zene világába, ahol kedvenceikkel is találkozhattak.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Vidómagazin.