Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

A XIII. kerületi Önkormányzat 200 millió forinttal támogatta a kerületben élőket

A bajban nem elvonni, hanem segíteni kell

A XIII. kerületi Önkormányzat 200 millió forinttal támogatta a kerületben élőket

A bajban nem elvonni, hanem segíteni kell, vallja a XIII. kerületi Önkormányzat. Ennek szellemében a korábbi években már megszokottá vált módon nyújtott segítséget a kerületben élőknek.

Ugyan az iskolák már nem önkormányzati fenntartásúak, azonban a 7254 kerületi általános- és középiskolás gyermek 1-1 doboz szaloncukrot kapott ajándékba az ünnepek közeledtével.

A 2216 rendszeres ellátásban (gyógyszertámogatás, lakhatási támogatás) részesülő család, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 314 fő 10.000 forintos pénzbeli támogatásban részesült.

A Szociális Kerekasztal civil és egyházi tagjai által javasolt kerületi állampolgárok, valamint a szociális szolgáltatásban igen, de pénzbeli támogatásban nem részesülő 3089 személy 10.000 forintos utalványt kapott, hasonlóan az Önkormányzat nyugállományba vonult korábbi munkatársaihoz (911 fő).

A XIII. kerületi Önkormányzat idei évben is meghirdette szokásossá vált utalványosztási akcióját, melynek keretében a Kerületi Partnerkártya tulajdonosok igényelhettek 4-4000 forint zöldség- illetve húsutalványt. A fejenként 8.000 forintos támogatásban 14.939 fő részesült. Ez összességében mintegy 120 millió forintos nagyságrendet jelent.

A XIII. kerületi Önkormányzat által, ünnepek előtt támogatott lakók száma 28.750 fő, a támogatások összesített értéke 199,5 millió forint.

Az energiaárrobbanás miatt meghozott intézkedések továbbra sem érintik a kerületi gyermek- és idősellátó helyeket. Az óvodák és bölcsődék zavartalan működése továbbra is biztosított.

A fővárosi szinten egyedülálló, 10 helyszínen működő kerületi idősklub-hálózat működése szintén biztosított, a mintegy 1000 fő klubtag, valamint a nem klubtag, de XIII. kerületben élő szépkorúak számára.

A tapasztalatok alapján többen és hosszabb ideig veszik igénybe a klubok szolgáltatásait, ezzel is enyhítve az otthoni rezsiköltségek jelentette nehézségeken.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.