Search
hétfő 29 április 2024
  • :
  • :

Jobb helye is lehetne az aprónak

Közös karitatív kampányt indít négy szervezet

Az adakozás és egyben a fenntarthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Posta, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Nemzeti Bank. A szervezetek év végéig egységes megjelenéssel és üzenettel igyekeznek a lakosság figyelmét a nehéz sorsú gyermekek és családok irányába fordítani és tudatosítani, a nem használt érmék otthoni gyűjtögetésénél „Jobb helye is lehetne az aprónak”.

A közös arculatú kommunikációs kampányban azt hangsúlyozta a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS), a Magyar Posta (Posta), a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (Gyermekmentő) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy „Jobb helye is lehetne az apródnak”, mint otthon a kisasztalon vagy az autóban, esetleg egy befőttesüvegben gyűjtve.

Az akció lényege, hogy a szervezetek által felállított gyűjtőpontokon perselyekbe dobhatja a lakosság az otthon összegyűlt aprópénzt. Ezeket az MNB visszavezeti a pénzforgalomba, ellenértékét pedig a gyűjtésben részt vevő szervezetek kapják meg, így támogatva azok közhasznú munkáját.

A nehéz sorsú gyermekek és családok támogatása mind a négy részt vevő szervezet számára kiemelten fontos, és reményeik szerint az év végéig tartó összehangolt kampány felerősíti Lao-ce minden időben fontos üzenetét: Aki kapni akar, az tanuljon meg adni.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a kampány kapcsán elmondta: „Munkánk során számtalanszor tapasztaltuk meg az összefogás erejét, a sok kicsi sokra megy csodáját. Erről szól ez a kezdeményezés is, hiszen ha minden család csak néhány kallódó érmét visz el a postára és dob be a perselybe, olyan jelentős adomány gyűlhet össze, amiből sok rászoruló családnak tudunk ételt, otthont és esélyt adni. Köszönjük az Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Posta támogató együttműködését ebben a gyűjtésben is!”

A Magyar Posta – az egyik legnagyobb hazai foglalkoztatóként – több ezer család életében van jelen. Azzal, hogy az ország minden pontján ott vagyunk, lehetőségünk van a társadalom szélesebb rétegeihez szólni, összefogásra, segítésre buzdítani. Hosszú évek óta a postákon kihelyezett adománygyűjtő perselyekben gyűjtjük a támogatásokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére. Emellett fontos számunkra, hogy pénzügyi szolgáltatóként a társadalom pénzügyi tudatosságának növelésében is minél nagyobb szerepet vállaljunk. Mindezek miatt nagy örömmel csatlakoztunk a Jobb helye is lehetne az apródnak elnevezésű kezdeményezéshez és köszönjük, hogy részesei lehetünk ennek a programnak” – mondta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak immár 33 éve alaptevékenysége a nehéz helyzetű, beteg gyerekek, rászoruló családok és gyermekintézmények támogatása. Mindig öröm látni, ha egy nagy, meghatározó intézmény, mint jelen esetben a Magyar Nemzeti Bank, odaáll egy ügy mellé. Mi nap, mint nap, szerényebb eszközökkel, de annál nagyobb elkötelezettséggel dolgozunk. Ez a kampány szép példája az összefogásnak, ami minden eredményes karitatív tevékenység alapja” – hangsúlyozta a szervezet ügyvezető alelnöke, dr. Edvi Péter.

A Magyar Nemzeti Bank számára kiemelt társadalmi felelősségvállalási cél a lakosság pénzügyi ismetereinek, tudatos pénzhasználatának erősítése, és a fenntartható gazdálkodás hangsúlyozása. Az együttműködéssel a fenti pénzügyi edukációs célok teljesülése mellett az időről-időre felhalmozódó, otthon gyűjtögetett vagy kallódó érmék is visszakerülnek a gazdasági körforgásba és karitatív célok is teljesülnek.

Az www.mnb.hu/ermegyujtes  oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a legközelebbi perselyek helyszínéről és a kampányról.