Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

MÁV Szimfonikus Zenekar

BOHÉMÉLET A ZENEAKADÉMIÁN A MÁV Szimfonikus Zenekarral

A MÁV Szimfonikus Zenekar olaszországi turnéra indul

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2023.  október 25-26-27-én Olaszország három városában vendégszerepel, Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

 

A TURNÉ ÁLLOMÁSAI

Október 25. szerda, 20:00 – Milánó Teatro del Verme, Grand Hall

Október 26. csütörtök, 20:30 – Castano Primo Auditorium A. Paccagnini

Október 27. péntek, 20:30 – Verbania Il Maggiore, Sala Teatrale

A milánói és a verbániai koncerttermekben a múlt év nyarán már fellépett a zenekar, megtisztelő számukra visszatérni ezekre a gyönyörű helyekre épp úgy, mint újra együtt dolgozni Elena Casella karmesterrel, aki Olaszországban népszerű szimfonikus zenekari és operakarmester, de 2022 októberében a New York-i Carnegie Hallban is nagy sikerrel debütált.

MŰSOR

Finzi: L’Infinito

Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64

ifj. J. Strauss: Kék Duna keringő, op. 314

ifj. J. Strauss: Császár keringő, op. 437

Az olaszországi turné után Budapesten, 2023. november 3-án, a Zeneakadémián találkozhat a hazai közönség a MÁV Szimfonikus Zenekarral.

Puccini: Bohémélet című operájának keresztmetszetét hallhatja a közönség Kesselyák Gergely vezényletével és kiváló operaénekesek közreműködésével.

Giacomo Puccini első operája, a Le villi sikere nyomán több felkérést kapott, köztük Henri Murger francia író regénye nyomán a La Bohème (Bohémélet) komponálására. Az operát 1896-ban Torinóban mutatták be, azóta is a zeneszerző egyik legnépszerűbb műve. A dalmű cselekménye Párizsban játszódik az 1830-as években. A négy felvonásos opera nem csak a szereplők történetét mondja el, hanem a korabeli párizsi életet is remekül ábrázolja.

Tartalom: Négy fiatal férfi: Rodolphe, a költő, Marcel, a festő, Schaunard, a muzsikus és Colline, a filozófus nagy szegénységben, de vidáman élnek egy párizsi padlásszobában. Rodolphe egy véletlen folytán megismerkedik Mimivel, a kis varrólánnyal és egymásba szeretnek, Marcelnek is van szerelme, Musette, az énekesnő.  A fiatalok bohókás életét egy drámai fordulat árnyékolja be. Mimi súlyos betegsége miatt szembe kell nézniük a halál fenyegető közelségével.

A koncertszerű előadást Kesselyák Gergely vezényli, aki vérbeli és elismert operakarmester, hatalmas sikereket ért el a Magyar Állami Operaházban, és több vidéki, valamint külföldi dalszínházban.

AZ ELŐADÁS SZÓLISTÁI

Cserna Ildikó (szoprán) – Mimi

Fekete Attila (tenor) – Rodolfo

Filip Bandžak (bariton) – Marcello

Molnár Ágnes (szoprán) – Musetta

Káldi-Kiss András (bariton) – Schaunard

Bakonyi Marcell (basszbariton) – Colline

Hábetler András (basszbariton) – Benoît és Alcindoro