Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

A Méltóság hangja

Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítvány támogatására

Cziffra Fesztivál egy különleges koncerttel veszi kezdetét január 18-án. A Méltóság hangja címmel Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János együtt lépnek színpadra, hogy közös hangversenyük bevételével a Magyar Hospice Alapítványt támogassák.

A három kiváló énekesnő külön-külön már lépett fel a Kossuth-díjas zongoraművésszel a Cziffra Fesztivál keretében, együtt azonban még sosem adtak koncertet. A négy művész színpadi találkozása a jótékonysági esten a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseménye lesz.

A hagyományosan megrendezésre kerülő A Méltóság hangja elnevezésű hangverseny bevételét a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartására ajánlják fel a legendás művészek.

A koncert első részében Balázs Jánostól hallhatunk klasszikus műveket és parafrázisokat.

Majd a három énekesnő váltja egymást a színpadon, akik már nem először zenélnek együtt a fesztivál alapítójával. A jól összeszokott párosok között elsőként Miklósa Erika érkezik operaáriákkal és dalokkal.

Halász Judit és Kovács Kati pedig legnépszerűbb slágereiket hozzák el a Müpa színpadára.

Az új évet és az emberi méltóságot köszöntő koncerten a művészek és a közönség azért fog össze, hogy a Magyar Hospice Alapítvány munkájához hozzájárulhassanak. A hospice nem arról szól, hogy az élet véget ér, hanem arról, hogy még tart. Hol máshol lehetne ezt méltóbb módon megélni, mint az ország legimpozánsabb koncerttermében, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Magyar Hospice Alapítvány

1991-ben jött létre. Munkájukkal a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatják. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítják a hozzájuk fordulók ellátását életük utolsó szakaszában. Céljuk, hogy a testi tünetek enyhítésével, az életminőség javításával, a lelki támogatással és a családokhoz való odafordulással ez az időszak is méltó és értékes legyen. Minden tevékenységük térítésmentes. Ahhoz, hogy ezt folyamatosan biztosíthassák, széles társadalmi összefogásra van szükségük. A Méltóság hangja koncertek sokéves hagyománya is része annak a szemléletformáló tevékenységnek, amelyet az alapítvány megalakulása óta végez. A művészek fellépésükkel, a közönség pedig a jegyek megvásárlásával támogatják a Magyar Hospice Alapítvány betegellátó munkáját.

2024. január 18. csütörtök 19.30

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Méltóság hangja

Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítványért

Közreműködik: Miklósa Erika (ének), Halász Judit (ének), Kovács Kati (ének), Balázs János (zongora)

Részletek és jegyek itt: https://cziffrafesztival.hu/program/a-meltosag-hangja-a-cziffra-fesztivalon/