Search
kedd 30 április 2024
  • :
  • :

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Pappas Auto Magyarország együttműködése

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Pappas Auto Magyarország együttműködése

Legyen a kultúra támogatása polgári erény!

Hivatalosan közös sajtótájékoztatón jelentették be az együttműködést, amelynek keretében Magyarország vezető Mercedes-Benz márkakereskedése több járművel támogatja a Magyar Nemzeti Múzeum munkáját és mobilitását. Az együttműködés alapját az olyan közös értékek adják, mint a minőség, a szakértelem, az elegancia és a professzionalizmus. Mindkét márka hisz a tradíció és az innováció fontosságában, abban, hogy a hagyományok és a múlt tisztelete nélkül a folyamatos fejlődés és megújulás nem lehetséges.

Az eseményen köszöntőt mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint az eseményen részt vett Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. osztrák ügyvezető igazgatója.

A Magyar Nemzeti Múzeum kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan támogatókkal, partnerekkel tudjon együttműködni, akik szenvedéllyel, gondoskodással és szeretettel viselik gondját a kiállítási tárgyaknak és saját vállalati szakterületükön különleges tudással rendelkeznek – emelte ki az együttműködés kapcsán L. Simon László főigazgató, majd hozzá tette: Elindult egy üzlet és misszió, amely mintát mutathat a többi nagyvállalat számára is. Legyen a kultúra támogatása polgári erény! – zárta gondolatait a főigazgató.

A sajtóeseményen érkeztek meg – a Készenléti Rendőrség biztosításával, speciális műtárgyszállító teherautóban – azok a páratlan honfoglaláskori műkincsek is, amelyeket a 20. Múzeumok Éjszakáján láthat először a sajtó és a nagyközönség június 25-én. Az október végéig látogatható kiállítás megnyitójára 22.00-kor kerül sor egy rendhagyó és különleges kiállításmegnyitón. Ezen a kiállításon egyedi installációkon most először tekinthető meg egyszerre, együtt az összes tarsolylemez, amelyet eddig találtak a Kárpát-medencében, és amelyeket restaurált formájukban csodálhat majd meg a nagyközönség. A teljes gyűjtemény 37 darabból áll, a kiállítás szenzációja az a tarsolylemez és az a veretes tarsoly, amelyet ez év elején találtak Pátyon.

L. Simon László főigazgató köszönetet mondott Hoffmann Józsefnek, a Salisbury Kft. ügyvezetőjének az új kiállításhoz kölcsönzött műkincsekért, valamint Prosek Zoltánnak, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának a világszínvonalú restaurálási munkáért.

Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Pappas Auto számára mindig is kiemelten fontos volt olyan projekteket támogatni és olyan szervezetek mellé állni, amelyek amellett, hogy sokat tesznek a közösségért, társadalmi szerep- és felelőségvállalásuk is kiemelkedő. Ezen elvárások mentén indult el a közös gondolkodás a Magyar Nemzeti Múzeummal, mely tavaly év vége óta partnerévé is vált a Pappas Autonak. Mint mondta, a két márka szenvedélye és kultúrája találkozik az együttműködésünkben. Majd hozzá tette: Szeretünk élen járni, nemcsak a prémium autók értékesítésében, hanem a kultúra, a társadalmilag fontos értékek felkarolásában is. A világon számos múzeum folytat együttműködést és ápol jó kapcsolatot a versenyszféra szereplőivel. Éppen ezért régóta terveztük, múzeumokat is támogatni szeretnénk. Ennek a törekvésünknek a manifesztációja a Magyar Nemzeti Múzeummal kötött partnerség, melynek keretén belül több Mercedes-Benz modellel segítjük a múzeumi dolgozók mindennapi munkáját, mobilitását.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazinban.