Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

A magyar operett

Winkler Gábor: A magyar operett

OperettKönyvbemutatóra hívtak az Operettszínházba, ahol többek között a könyv szerzőjével Winkler Gáborral és Oszvald Marikával is találkozhattunk. És mi más lenne a könyv címe, mint A magyar operett.

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a könyv szerzője Winkler Gábor a Szent János Kórházban orvosként keresi a kenyerét. Szereti a zenét, maga is próbálkozott vele .. .

A könyv előszavában a következőket írta: Szeretem az operettet. Tisztelem és becsülöm szerzőit, művelőit, s mindazokat, akik folyamatosan fáradoznak életben tartásán és megújításán. E szeretet jegyében vállalkoztam a műfaj magyarországi történetének áttekintésére, és bízom abban, hogy e kis összefoglalással sikerül újabb híveket szerezni a rajongók már eleve népes táborának.

OperettbelsoAz operett ma már hungarikum, Huszka, Lehár, Kálmán Imre darabjait ma is világszerte játsszák nagy sikerrel. Ki ne ismerné Fedák Sári, Honthy Hanna, a Latabár testvérek, Kabos Gyula nevét? És mit szeretnek az emberek az operettben, mi a titok? Talán a csillogó díszletek, a gyönyörű jelmezek, a színészek játék-, ének- és tánctudása? Szerintem mindez együtt adja az operett csodálatos egyvelegét, a felhőtlen kikapcsolódás élményét.

Reméljük, hogy e könyv olvasása hatására az operett szerelmesei még szerelmesebbek lesznek, kritikusai számára pedig feltárul e könnyűnek kikiáltott műfaj komoly oldala is. OperettMarica

A könyv bemutatja a műfaj fejlődését a kezdetektől napjainkig, végigvezet legfontosabb színészeinek arcképcsarnokán, és megismertet az operett szolgálatába állt színházakkal. A kötet gazdag illusztrációs anyagot, szakkifejezések magyarázatát, képek jegyzékét, a felhasznált irodalmat, operettcím és névmutatót is tartalmaz.

Holnap Kiadó
www.holnapkiado.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.