Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Budapesti Olasz Kultúrintézet

Évadnyitó koncert a Budapesti Olasz Kultúrintézetben

2BorgA Budapesti Olasz Kultúrintézet Giuseppe Verdi terme zsúfolásig megtelt január 10-én, ahol Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója köszöntötte a zenekedvelő közönséget.

Az évadnyitó koncerten a MÁV Szimfonikus Zenekar adott fantasztikus koncertet, amelyet Claudio Morbo a nemzetközi hírű olasz karmester vezényelt, aki nem először jár Magyarországon. Megtudtuk, hogy magyar felesége van, és a koncert végén az is kiderült, magyarul is beszél. Mint mondta, félig magyar az ő szíve.

A koncerten Ottorino Respighi ( 1879-1936) és Giuseppe Tartini (1692-1770) művei csendültek fel, amelyekben szóló szerepet kapott Nazareno Ferruggio, a 38 éves számos nemzetközi díjat magáénak tudó olasz zongorista és a virtuóz hegedűjátékáról ismert Mario di Nonno, aki Giuseppe Tartini Ördögtrilláját játszotta el nagy sikerrel.

Az olasz zeneszerzőről, Giuseppe Tartiniról azt mesélik, hogy álmában szerződést kötött az ördöggel, felébredve pedig egy csodálatos szonátát vetett papírra. Ez a különleges zenemű az Ördögtrilla.

Az ünnepi műsor egyébként a következő volt: Concerto augurale – Con la partecipazione dell’Orchestra Sinfonica MÁV, diretta dal Maestro Claudio Morbo. Con la partecipazione di (pianoforte) e Mario di Nonno (violino)

1nkAz eseményen részt vett H. E. Massimo Rustico, az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete és sok közéleti személyiség is.

Programma – Ottorino Respighi – Concerto in La minore (con Nazareno Ferruggio – pianoforte), Giuseppe Tartini – Il trillo del diavolo (con Mario Di Nonno – violino), Ottorino Respighi – Antiche danze e arie 1.

In collaborazione con l’Orchestra Sinfonica MÁV. Con un ringraziamento speciale a Euromarket Kft e Ferrero. Organizzato da : Istituto Italiano di Cultura di Budapest

A közönség vastapssal hálálta meg a gyönyörű koncertet. Az ünnepi hangulatot fokozta, hogy a műsor végén Újévi koccintásra is sor került. A rendezvényt támogatta az Euromarket Kft. és a Ferrero Magyarország Kft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.