Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Modern Gyárak Éjszakája

Modern Gyárak Éjszakája ModernCim

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium harmadik alkalommal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját 2019. november 15-én. A legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek országszerte 72 helyszínen engednek bepillantást mindennapi működésükbe.

A programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

GyorgyLaszlo„A Modern Gyárak Éjszakája nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország éppen technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz” – mondta el György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár.

Idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét szektor képviseletében megtalálhatóak magyar vállalatok, mint a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas.

AudiKitárja kapuit több jól ismert nagyvállalat is, köztük az Audi, a Bosch, a GE, a Knorr-Bremse és a Siemens.

A programhoz csatlakozó vállalatok új kínálattal és számos érdekességgel készülnek. A látogatók a különböző helyszíneken kipróbálhatják a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, vagy megtudhatják, hogyan készül egy LEGO kocka.

A programok között szerepel a csokoládékészítés és ropigyártás, kiderül, hogy miből is készül a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További információk és jelentkezés www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.