Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

17. Olasz Filmfesztivál

17. OLASZ FILMFESZTIVÁL-MITTELCINEMAFEST

Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló vetítésével kezdődik november 6-án a 10 napon át tartó 17. OLASZ FILMFESZTIVÁL-MITTELCINEMAFEST. A budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén a Puskin és Tabán moziban tizennégy kortárs olasz alkotást nézhet meg idén a hazai közönség. 2olasz

A magyar fővárosba érkezik Leonardo d’ Agostini, A bajnok és Marco Danieli, az Időtlen szerelem rendezője. A fesztivál vendége lesz a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság egyik női főszereplője, Lidiya Liberman és Claudio Segaluscio, a Pohárnok Gergely által fényképezett Napsugár férfi főszereplője. A közönség találkozhat majd A fehér közök törvénye rendezőjével, Mauro Caputóval is, aki a filmen együtt dolgozott a film alapjául szolgáló regény magyar származású olasz írójával, Giorgio Pressburgerrel. A fesztiválon vetítik még többek között az 5 a tökéletes szám című filmet Toni Servillóval és Valeria Golinóval a főszerepben. Utóbbi a több díjat is nyert Az én lányom női főszereplője is.

Az IDŐTLEN SZERELEM című filmet sajtóvetítésen mutatta be a CINENUOVO Kft. a budapesti Puskin Moziban november 8-án, amelyen Marco Danieli, a rendező is jelen volt. A filmről elmondták, hogy kísérleti, mivel olyan mint egy musical. Zenés film, amelyben a ’70-es évek olasz slágerei mai hangzással elevenednek fel. Valóban kicsit szokatlan, de aki szereti a romantikát, az élvezni fogja!

3idotlenMatteo és Francesca fülig szerelmesek egymásba, ám a lány kalandvágyó típus, így elhagyja szerelmét, hogy kedvére utazzon a világban. Amikor öt év után hazatér Olaszországba minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: a szerelem még hevesebben lángol a két fiatal között. Kapcsolatuk idővel elmélyül, de jellembeli különbségeik megmaradnak. Matteo nyugalomra és biztonságra vágyik, Francesca viszont modern lány …

Az alkotások egy részét Budapesten kívül Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

Budapest – Puskin Mozi

november 6., szerda – 19.30 – Az első áruló (Il traditore)
november 7., csütörtök – 19.30 – A fehér közök törvénye (La legge degli spazi bianchi) – Vendég/Ospite: Marco Caputo (rendező)
november 8., péntek – 19.30 – Időtlen szerelem (Un’avventura) – Vendég/Ospite: Marco Danieli (rendező)
november 9., szombat – 17.30 – Napsugár (Sole) – Vendég/Ospite: Claudio Segaluscio (színész) – 20.00 – Bangla (Bangla)
november 10., vasárnap – 17.30 – Anyaság (MaternaL) – Vendég/Ospite: Lidiya Liberman (színésznő) – 20.00 – A bajnok (Il campione)
november 11., hétfő – 19.30 – Milyen jó lenne! (Magari)
november 12., kedd – 19.30 – Ragadozók (La paranza dei bambini)
november 13., szerda – 19.30 – Medvevilág Sziciliában (La famosa invasione degli orsi in Sicilia)
november 14., csütörtök – 19.30 – Sanità Negyed Pogármestere (Il Sindaco del Rione Sanità)
november 15., péntek – 18.00 – Dafne (Dafne) – 20.00 – Az én lányom (Figlia mia)
november 16., szombat – 19.30 – 5 a tökéletes szám (5 è il numero perfetto)

Tabán Mozi

november 14., csütörtök – 19.00 – Napsugár (Sole)
november 15., péntek – 19.00 – Sanità Negyed Polgármestere (Il Sindaco del Rione Sanità)
november 16., szombat – 19.00 – Bangla (Bangla)

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.