Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Hongkongi Üzleti Szeminárium

Hongkongi Üzleti Szeminárium – Üzleti lehetőségek magyar vállalkozások számára

A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), a berlini Hong Kong Economic & Trade Office (HKETO) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti szemináriumot szervezett november 5-én a Corinthia Budapest Hotelben.

Az „The Greater Bay Area: Üzleti lehetőségek a magyar vállalkozások számára” című rendezvény arra volt hivatva, hogy a magyar vállalkozóknak felhívja a figyelmét, építsék üzleti kapcsolataikat Hongkong közreműködésével Kínában!

Kínához való közelsége folytán, Hongkong a régió trendformálójává vált, ahol a kínai piacra szánt termékek először mutatkozhatnak be. Mivel egyre több és több magyar cég szándékozik kereskedelmi kapcsolatait szorosabbra fűzni Kínával, Hongkong – mint Kína ablaka – lehet a legmegfelelőbb partner a globális piacokkal való összeköttetés megteremtésére és a kínai kereskedelem gyors felfuttatására.

1HongkongCim

A 2019. februárjában meghirdetett Guangdong-Hongkong-Makaói Greater Bay Area körzetére vonatkozó fejlesztési terv szerint, az öböl körzetébe tartozó városok folytatják a reformok elmélyítését és a globális piacokra való jobb integráció érdekében a további piaci nyitást.

A szemináriumon megvitatásra kerültek a régiót érintő legfrissebb témák és az érdeklődők első kézből kaphattak piaci információkat, amelyek segítségükre lehetnek az új üzleti lehetőségek felkutatásában.

A Konferencia előadói:

Mr Jozsef Gaal, Vice President – Hungarian Chamber of Commerce and Industry. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, BKIK.

Mr Bill Li, Director, Hong Kong Economic & Trade Office, HKETO, Berlin, The Government of the Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China

Mr William Chui, Regional Director, Europe, Central-Asia & Israel, Hong Kong Trade Development Council

Dr. Petra Ponevacs-Pana, Deputy State Secretary for Investment Promotion, Ministry of Foregn Affairs and Trade. Dr. Ponevács-Pana Petra, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Beruházások Ösztönzéséért Felelős Helyettes Államtitkár.

Mr. Viktor Lippai, CEO, Rail Cargo Terminál – Bilk Zrt.

Mr. Gyorgy Bacskai – Key Account Director, FRF-Neon Ltd.

Mr. Botond Vasarhelyi, Member of Board Hungary – Hong Kong Business Association.

Moderátor – Ms Beata Balazs – Marketing Officer, Hong Kong Trade Development Council.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.