Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Tisza-tavi Fesztivál

A természet operaháza – Tisza-tavi Fesztivál

A természet operaházaként ismertté vált fesztivál programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos, hazánkban és külföldön is elismert művész fellépése színesíti.

6-Deb

„Nem titok, hogy a Tisza-tó szeretete hívta életre ezt a komolyzenei koncertsorozatot, amelyhez hasonló jelenleg nem létezik Magyarországon, sőt, talán az egész világon sem. Szeretnénk több irányból megmutatni a tó szépségét és egyúttal elérni, hogy a családok, baráti társaságok számára, értékes legyen az együtt töltött idő” – mondta Debreczeni Ildikó (balra), a fesztivál megálmodója.

A Tiszta-tó köré szerveződő komolyzenei rendezvénysorozat idén hetedik alkalommal hívogatja az igényes szórakozásra és mozgásélményre vágyókat. A háromnapos eseményen a közönség nem mindennapi közegben láthatja a hazai komolyzenei színtér legfényesebb csillagait. A szervezők szeretnék közelebb hozni a műfajt az emberekhez, ugyanakkor menekvést nyújtani azoknak, akik egy időre eltávolodnának a nagyvárosok nyüzsgésétől. A megvalósítás idilli helyszíneken, az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Tisza-tó 10 környező településén zajlik július 31. és augusztus 2. között.

7-operaK

Programok a tó körül – Miközben koncertélményben van részünk, biciklizhetünk, futhatunk, és csónakázhatunk is

Nyitányaként péntek este a Szolnoki Szimfonikus Zenekar gálakoncertjét lehet meghallgatni, majd másnap teljes gőzzel beindulnak az események.

1-T-Zenekar

Az abádszalóki parton például az Otherside Music triója ígér lenyűgöző koncertélményt, míg Tiszaderzsen a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, Tiszaszőlősön a nagy sikerű színész és musicalénekes, Egyházi Géza fog színpadra állni.

Augusztus 1-jén a Tour D’Opera biciklitúrára keretében várják a zeneszerető közönséget, akik pléden vagy nyugágyon pihenve, kiváló zenei aláfestés mellett gyönyörködhetnek a festői Tisza-tó szépségében.

A nyugodt környezet nem csak a két keréken közlekedőket motiválja mozgásra. A zárónapon Miklósa Erika operaénekessel sportolhatnak a futás szerelmesei, hogy aztán csónakban ringatózva, a tóról szemléljék meg a békét árasztó, zöldellő partokat.

A program zenei felelősei a dixieland életérzést közvetítő The Teachers Dixie Band, az interaktív és rendkívül kreatív ötleteiről ismert Faremido Operatársulat, valamint a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Szalonna és Bandája lesznek.

3-boat

Debreczeni Ildikó elmondta, a különböző programokra a rendezvény teljes ideje alatt összesen 3800-4000 látogatót várnak. A látogatók biztonsága érdekében minden szükséges intézkedést megtesznek, legyen szó a nézőtér kialakításáról, vagy a büféhelyiségek előtti könyöklő asztalok kihelyezéséről. Szerencsére a szabályok betartása mellett is megoldható, hogy az emberközeli hangulat megmaradjon, hiszen az a rendezvénysorozat elengedhetetlen része.

Részletes programterv a Tisza-tavi Fesztivál weboldalán található: www.tiszatavifesztival.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.