Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Dumaszínház – Litkai Gergely, Aranyosi Péter, Kormos Anett, Kőhalmi Zoltán és sokan mások

Dumaszínház

Erősen kezdi az új évadot a Dumaszínház. December végéig összesen tizenhárom új saját önálló estet visznek színpadra, és két Fügével közös produkció is látható lesz a Jurányi Házban még ebben a naptári évben.

Szeptember 11-én a Brandnew-val, az először elhangzó anyagok estjével köszönt be az idei évad, ahol többek között Dombóvári István, Mogács Dániel és Litkai Gergely legújabb poénjait hallhatják először a nézők. Ez a produkció is rendszeresen jelentkezik majd, más-más közreműködőkkel. Az önálló estek sorát szeptember 18-án Hadházi László új műsora nyitja, „Nekünk áll a László” címmel, ami olyan kérdésekkel például nem foglalkozik, mint „Mire jó atrollkodás?”, vagy „Mire jó a zászló, ha nem fúj a szél?”.

Október 11-től kezdődik a bemutatók hete – naponta lehet majd újdonságokat látni a Dumaszínházban és a Kompót Duma Klubban. Elsőként Aranyosi Péter„Borsodi homályos” címre keresztelt estjével találkozhatnak, majd rögtön másnap, 12-én,Zsók Leventétől hallhatják milyen az „51% székely humor”, a folytatásban, 13-án Bács Miklós jön: „Önök mind egyéniségek… És most Bács Miklóst nézik”, hogy 14-én átadja a stafétát a Szomszédnéni Produkciós Irodának és Felméri Péternek, akiknek a „Csakazértis!” című estje most mutatkozik be Magyarországon.

Október 15-én Hajdú Balázs próbál rávilágítani, hogy mi „A mindennek a lényege”, és ha már a lényegnél tartunk, 16-án a Duma Klubban megtudhatják Csenki Attilától és Benk Dénestől, hogy „A SZEX a lelke mindennek”, Kőhalmi Zoltán pedig a Corvin Dumaszínházban tart előadást „A pesszimizmus előnyei” címmel.

Október 17-én délelőtt a „Sütibár” debütál, egy új mesés gyermekrevü – befogadott előadásként, a Dumaszínház azon törekvését erősítve, hogy a legifjabb korosztály számára is minőségi szórakozást kínáljon. És ugyancsak 17-én este mutatkozik be Litkai Gergely és Felméri Péter új közös műsora a„Budapest”. A bemutatók hetét végül október 18-án Kertész Ricsi „Gagyi hip-hop” című önálló estje zárja.

A sorozat november 15-én folytatódik, amikor is Kovács András Péter és Kormos Anett boncolgatja tovább a humorból kifogyhatatlan témákat – férfiakról és nőkről, „Numera” címmel. November 20-án, jön Litkai Gergely és a „Számok” és végül november 29-én lesz „Kabaré”, Kőhalmi, Szomszédnéni, és Janklovics módra, ezzel lezárva a 2015-ös új, saját műsorok sorát.

Immár harmadik éve lesz, hogy a Jurányi Ház ad otthont a Dumaszínház és a Füge közös, kísérletező produkcióinak, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a színházi műhelymunkát és a humort egyaránt kedvelő közönség körében.

A 2015-ös évben két bemutatóra kerül sor. Október 9-én az „Elhanyagolt férfiszépségek” -szkeccsparádé testhasználattal címűre – Andrássy Máté és Újvári Milán közreműködésével – október 29-én pedig a„A szerelem zsoldosai” című darabéra, melynek szereplői Bata Éva és Vinnai András lesznek.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.