Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 20 éves – Szalay-Bobrovniczky Alexandra …

11. Budapesti Cirkuszfesztivál január 7-11. 

A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje 2016-ban, a megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli, melyre a világ számos pontjáról érkeznek a legsikeresebb produkciók, hogy megmérettessék magukat a szakma legnagyobbjai, kiválóságai előtt.


Részletes információt kaptunk a nemzetközi hírű eseményről. A Silver Power, két magyar erőemelő produkciójában is gyönyörködhettünk.

A sajtótájékoztató résztvevői: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója. A sajtótájékoztatót vezette: Szabó László kommunikációs szakember. A tájékoztató is a bűvészet jegyében indult, egy ifjú, szegedi bűvész Borbély Csaba adott ízelítőt képességeiből.

1996-ban mutatkozott be a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amely a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakembereinek koncepciója és előválogatása eredményeképpen hamarosan a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közé emelkedett, sokan ma már a nagy monte carloi cirkuszfesztivál mellett a világ egyik legrangosabb fesztiváljaként tartják számon.

A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 2010-ben elnyerte a Kiváló Fesztivál-minősítést, és a cirkuszvilág legrangosabb fesztiváljai között tartják számon.

A Fővárosi Nagycirkusz az igazi magyar kulturális branddé vált fesztivál megrendezésével minden második évben óriási szakmai és közönségsikert arat évről évre gazdagabb programot kínálva, ahol közel 20 ország – köztük a legnagyobb cirkuszhatalmak – legkiválóbb artistái lépnek fel.

A kiemelt figyelem jegyében a 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált az EMMI, a Nemzeti Kulturális Alap és a Főpolgármesteri Hivatal egyaránt támogatja. A fesztivál gazdagítja a magyarországi kulturális életet és erősíti a családok közös élményszerzését, továbbá pozitívan befolyásolja a hazánkról külföldön kialakított képet.

A Fesztivál zsűrijébe a szakma legjobbjait várják, többek között Charlie Chaplin fia, Eugene Chaplint, Peter Dubinskyt, Helmuth Crosscurtot …

Megtudtuk, van egy álmuk a cirkuszosoknak, új, korszerű Cirkuszt szeretnének három éven belül, amely forgalmas helyen van, jól megközelíthető kamionokkal, nincsen lakóövezet a környezetében, vannak épületek az irodáknak, a kiszolgáló egységeknek. Drukkolunk, hogy megvalósuljon mindannyiunk örömére.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.