Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

Kőszeg Európa Ház

Kőszegről – dr. Tóth László – Kőszegi Európa Ház Egyesület


1JezsusSzive Kőszeg Fő terén emelkedik a Jézus szíve plébániatemplom. Tornya már messziről látható, uralja a teret. Neogótikus stílusban épült 1892-1894-ben. Tervezője Ludwig Schöne. A csarnoktemplom háromhajós, csonka kereszthajóval, szentélye sokszög záródású. A templom 57 méteres tornya a bejárati homlokzat felett áll, mellette látható a két fiatorony. A templommal szemben található a Hotel Írottkő Kőszeg.

Felejthetetlen élményt nyújt a város és környéke! A Krónika Videómagazin felvételei felvillantják Kőszeg szépségét, az itt élők tehetségét, szorgalmát. Bepillantunk az I. Kőszegi Kézműves-Sör-Majális forgatagába. Komoly előadásokat hallgatunk végig, látjuk a városon végig vonuló rezesbandát, találkoztunk borászokkal, sörmesterekkel, csoki csodákkal, énekesekkel, táncosokkal …

Megismerjük az Írottkő Natúrparkot, a Bozsoki Malomportát és még mi mindent … Bemutatkoztak Kőszegi múzeumok. Bemutatja a Kőszegi Sört alapítója – Kiss András.

Az újságírók voltak a Cáki pincesoron, a Mándli Pincészetben, ahol ismert kőszegi borászok mutatták be boraikat a Stefanich Pince, a Kampits Családi Pince, a Mándli Pincészet, Tóth Pincészet … választékából.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.