Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

IX. Mága Zoltán

Mága Zoltán IX. Budapesti Újévi koncertje


Fergeteges és emlékezetes gálaműsorral köszönti Mága Zoltán a 2017-es esztendőt január elsején. A már tradícióvá nemesült Budapesti Újévi Koncert európai mércével mérve is egyedi színvonalú és hangulatú kulturális esemény lett, amely minden év első napján, a zene teremtő erejével nyújt pozitív élményt, hogy felszabadultabban vághassunk bele az újévbe.

3magaA IX. alkalommal megrendezésre kerülő gálaest minden eddiginél különlegesebb és látványosabb előadást kínál a Papp László Budapest Sportaréna 13 ezer fős, telt házas közönségének, akik fantasztikus zenei utazáson vehetnek rész egy teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel, és korábban soha nem hallhatott produkciókkal színesített gálaesten.

A Budapesti Újévi Koncert zenetörténeti produkciójának ígérkezik, hogy Mága Zoltán zenekarát a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenakart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester vezényli, így a két Prima Primissima-díjas művész közös előadása színesíti majd a gálaestet. Mága Zoltán a Prima Primissima-díjas hegedűművész saját szerzeményeinek debütálására is készül. A klasszikus zeneművek új, egyedi hangszerelésben lesznek hallhatóak.

Különleges produkciónak számít az is, hogy Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött gyermek kapcsolódik be a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnusz éneklésébe. A tavalyi nagy sikerre tekintettel, a közönség kérésére fellép a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes is.

2evgeniaAz újévi gálaest csúcspontjaként Magyarországon eddig még élőben soha nem látott produkció hozza el azt a varázslatos és misztikus világot, amely már emberek milliárdjait rabul ejtette. A gálaműsor sztárvendége Evgenia Laguna az a földönkívüli lényt megtestesítő operadíva lesz, akire a világhírű, Az ötödik elem című kultikus filmben a négy alapelem, a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz őrzését bízták.

A különleges és egyedi hangú Diva Plavalagunát idéző orosz származású operaénekes világsztár mind küllemben, mind pedig hangzásban is megidézi a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként ismert Luc Besson alkotásából ismertté vált operaénekes alakját. Az ikonikus filmben ismertté vált opera-performansz kísérőzenéjét a legismertebb mozifilmek és szuperprodukciók zenéjét is komponáló César-díjas zeneszerző Éric Serra írta, amelyben Donizetti Lammermoori Lucia című háromfelvonásos tragikus operájának ária-részlete is felcsendül.

Evgenina Laguna különleges hangi adottságai révén négy oktáv hangterjedelemben énekel, a klasszikus zenék, operaáriák mellett a modern feldolgozású elektronikus klasszikus orosz popzene, a keringők, a románcok és a musical előadásaival is nagy sikereket ért el. Az orosz művészeti akadémián végzett művésznőt Oroszországban a klasszikus és a modern művészetet ötvöző crossover stílus királynőjeként is emlegetik, különleges, egyedi énekhangját adta már a legnagyobb orosz kulturális-, közéleti- és sporteseményekhez is. Oroszország legnagyobb városai és kulturális intézményei mellett nagy sikerű koncerteket adott már Amerikában, Európa számos országaiban, és a világ rangos színpadain.

Mága Zoltán IX. Budapesti Újévi koncertjén további meglepetés-sztárvendégek gondoskodnak majd a feledhetetlen élményről, hogy a hegedűművész a már hagyománnyá nemesült egyedülálló gálaesten, méltó módon köszöntse közönségével együtt az új esztendőt.

A Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el, Mága Zoltán ez alkalommal is megvendégeli a közönséget a Juhász Testvérek többszörös díjnyertes vörösborával. És aki a IX. Budapesti Újévi koncerten részt vesz, annak a Szeretet hegedűse a kedvenc virtuóz remekműveit tartalmazó CD-jét adja ajándékba.

Ünnepeljük együtt a 2017-es év első estéjét, legyen részese Ön is Európa egyik legpatinásabb show-műsorának!

Információ és jegyértékesítés a Primarius Production irodájában minden hétköznap 10-től 18 óráig: 1054 Budapest, Szemere u. 10. 2. Em. Tel: +36 1-267-3282 Mobil: +36 70-361-9587 Email: magazoltan@magazoltan.com

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.