Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Quintessence 2016

Quintessence 2016 – A Pálinka Világa – Takács László …


Az ongai Quintessence pálinkaversenyt és a Quintessence – 2016 A Pálinka Világa című könyvet december 7-én Budapesten a KönyvBárban (1075 Budapest, Dob. u. 45.) mutatták be, ahol megismerhettük a pálinka történetét, értékeit, hatását Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend ceremóniamestere által.

1quinttakacsjoA verseny lebonyolításáról Takács László szerkesztő, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója beszélt. Megtudtuk, hogy az ongai Quintessence pálinkaverseny az egyetlen olyan megmérettetés Magyarországon, amely állami támogatás nélkül, komoly szakmai elismerés mellett zajlik, az idei évben több mint ezer minta nevezésével. Az igazi megszállottnak mondható csapat jelenteti meg “A pálinka világa” című könyvet is, melyben feldolgozzák a pálinka kultúrtörténetét, gasztronómiáját, és ehhez a hungarikumhoz kapcsolódó szakmai ismereteket.

1quintkonyvjoQuintessence – 2016 A Pálinka Világa c. könyv megjelenésével szakmailag igényes, megalapozott könyvsorozat indult el. A “Quintessence Pálinkás Könyvek” a szerkesztők reményei szerint minden évben megújulva, bővülve hozzájárulnak a pálinkakultúra fejlődéséhez. A könyv három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek – múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetőségek – jövő. A könyvet az Ongai Kulturális Egyesület (OKE) adta ki.

Az Ongai Kulturális Egyesület (OKE) 1999. február 25-én azzal a céllal alakultak meg, hogy megtalálják a szülőföld, az ősök, a múlt, a hagyományok és a kulturális értékek tisztelete felé vezető igazodási pontokat.

2quintalairFontosnak tartják a pálinka kultúrtörténetének gondozását. Szervezőik az ongai pálinkaversenyeknek, mely mára Quintessence competition néven az ország egyik legnagyobb pálinkaversenyévé nőtte ki magát. A verseny aranyérmes pálinkáit a saját múzeumukban helyezik el az utókor számára.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.