Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Benedictinus

Pannonhalmi Főapátsági Termékek Boltja, a Benedictinus – Karácsonyi ajándék ötletek Jaskó Andrea, termékmenedzsertől.


Megtudtuk, hogy tradíció és modernitás egyaránt jellemzi a bencés rendet, amely gazdag gyógyító, gyógynövényekkel kapcsolatos hagyományokkal rendelkezik. És a bencés regula azt tanítja, hogy ha a közösségben vannak kézművesek, gyakorolják mesterségüket, adják is el termékeiket – mindenben Istent dicsőítve.

A Pannonhalmi Főapátság Budapest belvárosában eredetileg könyvesboltot működtetett a Károlyi utca 19-ben. De, ahogy a bor mellett egyre több gasztro- és kozmetikai termékkel bővült a főapátság kínálata, úgy lett egyre nagyobb igény egy új komplexebb üzlet kialakítására, ahol a teljes apátsági termékskálát is végig lehet kóstolni és megvásárolni.

1pannon

A Károlyi utcában újraálmodott apátsági rezidencia egy olyan multifunkcionális helyszínként valósult meg, ami alkalmas rendezvények befogadására is, hiszen a design a legújabbkori pannonhalmi bencés terek filozófiáját követi – egyszerűség, elegancia, praktikum és időtlenség. A galérián kialakított térben lehetőség van az apátsági termékek kóstolására, illetve ez szolgál a könyvbemutatók és más rendezvények helyszínéül is. A polcra pedig rövidtávon a belföldi, hosszú távon pedig az európai monostorok prémium kategóriás termékei kerülnek. A bolt egyben átvételi pontként is működik, a webáruházban megrendelt termékeket itt vehetik át személyesen a vásárlók.

Várszegi Asztrik a megújult üzlet korábbi átadásán elmondta, a “Pannonhalma itt” szlogen, változatlanul érvényes. Mit jelent nekünk ez a bolt? Hogyan vagyunk itt? Jól érzi magát itt az ember? – a főpát szerint a válasz a névben rejlik. “Benedictinus” mindaz, aki a bencésekhez tartozik – és az elnevezés végső soron az “áldott” szóból ered. Mindazt az áldást, amelyet Pannonhalma hordoz, Budapesten elérhetővé teszi a bolt. A termékek üzenetet hordoznak, gyógyulást jelentenek; akár a bor is, ha jól élünk vele. Amit Pannonhalma Isten áldásából kapott, azt szeretnénk itt továbbadni és azon a nyelven, amelyet a budapestiek és a turisták használnak.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.