Search
hétfő 20 május 2024
  • :
  • :

Költészet Világnapján Fizess Verssel!

Költészet Világnapján Fizess Verssel!

Julius Meinl Hungary – Takács Péter, ügyvezető …

A Költészet Világnapján március 21-én a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden idézet – legyen az ismert, vagy saját – kávéházi fizetőeszközzé válik, így a vendégek kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel “fizethetik ki” az éttermekben és kávézókban.

1TakacsA rendhagyó kezdeményezés mögött a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén harmadik alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz közel 70 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is.

A „Fizess Verssel” kezdeményezésről Takács Péter a Julius Meinl magyarországi ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. Megtudtuk, hogy a kampány nemzetközi arca Maxime Buchi, a Sang Bleu nevű kultusz magazin alapítója és kreatív igazgatója, míg itthon Juhász Anna magyar irodalmár, Nyáry Krisztián író, és Weiler Péter kortárs képzőművész állt mellé.

A Költészet Világnapján a kávét az eseményhez a Julius Meinl biztosítja. A csatlakozott éttermek illetve kávézók pedig a versekkel, idézetekkel kitöltött cetlikkel tudnak felénk elszámolni – tudtuk meg Takács Pétertől. A versek és idézetek, egy napra valódi fizetőeszközzé válnak. A vendégnek nem kell mást tennie, mint kedvenc verssorát leírja a kihelyezett cetlire és a kiválasztott kávéért azzal fizet a pénztárnál.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.