Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Szabad WIFI a VB ideje alatt

Szabad WIFI és Forró Drót a 17. FINA Úszó Világbajnokság ideje alatt

A 17. FINA Úszó Világbajnokság központja a Duna Aréna, ezért a XIII. kerület kiemelt helyszíne a hatalmas rendezvénynek. A kerületi önkormányzat figyelemmel kíséri a világbajnokságot, miként tette ezt az elmúlt hónapokban is az előkészítés során, hogy a világméretű sportesemény résztvevői és a versenyek látogatói a lehető legjobban érezzék magukat, ugyanakkor a Duna Aréna környezetében élő kerületi lakosokat a lehető legkisebb mértékben terheljék a vizes VB járulékos kellemetlenségei. Az önkormányzat döntése alapján a világbajnokság teljes ideje alatt bárki szabadon rácsatlakozhat a kerületi WIFI hálózatra, és regisztráció nélkül használhatja azt. Frissült az Angyalföld app tartalma is: az okos telefonokra letölthető alkalmazás számos helyi információval és az önkormányzat friss híreivel járul hozzá a felhasználók gyors és hiteles tájékozódásához.

1SetanyjoA XIII. kerületi önkormányzat fontosnak tartja, hogy az itt élők igényei a közrend, a köztisztaság és a közbiztonság fenntartásával kapcsolatban mind jobban érvényesüljenek a vizes világbajnokság idején. Ezért a Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet ebben az időszakban angol és német nyelven kommunikáló diákmunkásokkal megerősített járőrszolgálattal támogatja a rendezők tevékenységét.

A polgármesteri hivatal az esemény környezetében több információs pontot üzemeltet majd, ahol a versenyekre érkező közönség az alkalomra készült angol, német és francia nyelvű kiadványhoz is juthat, tájékozódhat a kerület turisztikai nevezetességeiről. Az önkormányzat által foglalkoztatott középiskolás és főiskolás diákok ezeken az információs pontokon is segítik a kommunikációt.

Ugyanakkor a világbajnoksághoz kapcsolódó tájékoztatási, forgalomszervezési, köztisztasági és rendészeti feladatok megoldása teljes mértékben a rendezvény szervezőbizottságának kompetenciája. A BP2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. június 29. és augusztus 22. között magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet.

Az általános kérdések mellett fogadják az esetleges panaszbejelentéseket is. A forró drót a következő számon hívható: +36/1-90-70-500.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.