Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

CT és MR

Digitális CT és MR Diagnosztikai Centrum ünnepélyes átadása a XIII. kerületben

A Visegrádi utcai Szakrendelőben kialakított csúcstechnológiájú CT és MR Diagnosztikai Centrumot ünnepélyes keretek között október 5-én Dr. Tóth József Budapest XIII. kerületének polgármestere adta át.

1TothA polgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy a XIII. kerület már hosszú évek óta magas életminőséget biztosít a kerület lakói számára. Mint mondta, a XIII. kerület az önkormányzatok közül elsőként vásárolt CT és MR berendezéseket 800 millió forint, saját forrásból. Ilyen korszerű CT és csúcstechnológiájú MR berendezés nincs máshol az országban és egész Európában is csak néhány van. Ezeket a képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat térítésmentesen biztosítja az önkormányzat, maximum kéthetes várakozási idővel a kerületben lakók számára, szakorvosi vélemény alapján.

A kerület egészségügyi szolgáltatásainak lényege régóta a megelőzés, a gyors diagnózishoz jutás és az időben megkezdett gyógyító tevékenység erősítése. A szűrőprogramjaik egyedülállóak, a prevencióban nélkülözhetetlenek. Évente mintegy ezer egészségügyi szűrést végeznek a XIII. kerületi rendelőkben. A kiszűrt kóresetek aránya 35 %. 1MR

A Visegrádi utcai szakrendelőbe telepített CT a Revolution HD platform legújabb tagja. A szakemberek úgy tartják ez a berendezés biztosítja a ma elérhető legmagasabb felbontást a CT diagnosztikában különleges, ultragyors detektorának köszönhetően.

Magyarországon és Közép-kelet Európában először itt került telepítésre az MR – Signa Voyager 1,5T japán készülék. Ez ma az egyetlen teljesen digitális berendezés típus a világon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.