Search
péntek 19 július 2024
  • :
  • :

Operettszínház

Sajtónap a Budapesti Operettszínházban – Hódítások éve 2017-2018


2OperettA teátrum 2017/18-as évadának bemutatói a hódítás témáját járják körül, öt premierrel és két felújítással várják a közönséget – mondta Lőrinczy György a Budapesti Operettszínház főigazgatója az október 19-i  sajtótájékoztatón, amely szinte “családias légkörben” zajlott.

A társulat tagjai egy röpke produkciót is bemutattak a Luxemburg grófja musicalből, majd kedvesen invitálva a jelenlévő újságírókat, táncleckét is kaptunk a darabból.

A Operettszínház megfogalmazott célja, hogy új közönségrétegeket is meghódítsanak, ezért a nagyszínpadi bemutatók mellett folyamatosan különleges produkciókkal is készülnek.

1KerenyiA Victor Hugo regénye nyomán készült A Notre Dame-i toronyőr a Szegedi Szabadtéri Játékokon debütál augusztusban, majd ez év szeptember 22-től költözik be az Operettszínház nagyszínpadára. Másfajta előadás lesz, mint amit a Walt Disney-feldolgozás rajongói esetleg várnak, az Operettszínház előadása inkább a Victor Hugo-i világhoz áll közelebb – számolt be a darabot rendezőként jegyző Kerényi Miklós Gábor.

A Lehár Ferenc legmulatságosabb műveként számon tartott operett, a Luxemburg grófja a kaposvári bemutató után érkezik a teátrumba november 4-én; a Csiky Gergely Színházzal közös produkció rendezője Somogyi Szilárd.

3OperettAz év utolsó hónapja két felújítás jegyében telik. December 6-án Molnár Levente főszereplésével Gioachino Rossini operáját A sevillai borbélyt mutatja be a teátrum, négy színház koprodukciójában, majd december 14-én visszatér a színpadra a Rebecca – A Manderley-ház asszonya.

A 2018-as év első premierje Várkonyi Mátyás musicalje, az Oscar Wilde regényéből készült Dorian Gray lesz január 19-én az Operettszínház kamaraszínpadán, a Kálmán Imre Teátrumban.

A feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll történetét Jacques Offenbach operettjében, Székely Kriszta rendezésében ismerheti meg az Operettszínház közönsége 2018. február 23-tól.

Rendhagyó történetet, Lévi Strauss, a blue jeans „feltalálójának” életét dolgozza fel Jávori Ferenc A Farmerkirály című musicalje, melyet Kerényi Miklós Gábor visz színre 2018. április 13-án.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.