Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

dm 2016/17

Együtt egymásért – Kétszámjegyű növekedés dm-nél …

1StrasszerjoA dm pozitív mérleggel zárta a 2016/17-es gazdasági évet a magyarországi piacon, összesen 302 millió eurós forgalmat ért el a drogéria, ez 10 százalékos növekedést jelent – tudtuk meg Wolfgang Strasser ügyvezető igazgatótól.

Ebben az időszakban az osztrák anyavállalathoz tartozó társországokban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában 8,62 százalékkal 2,4 milliárd euróra nőtt a forgalom. A dm csoportnak 3464 üzlete van és több mint 59 ezer alkalmazottja, ebből Magyarországon 2810 a foglalkoztatottak száma. A sajtótájékoztatón közölték azt is, hogy májusban megépült a dm központja Olaszországban, és a cég expanziós terjeszkedése 6 észak-olasz régióban 2018 első felére várható.

Magyarországon 259 üzlete van a dm-nek. Az idei évben 44 bolt kapott modernebb külsőt, vagy éppen nagyobb alapterületet, 6 új üzletet nyitottak 2 üzlet bezárása mellett. A jövő gazdasági évben is folytatódik a boltok modernizálása, tervezetten 11 új üzletet nyit majd a dm – jelentette be az igazgató.

3JozsaA folyamatos fejlődés, amelyet vásárlóinknak köszönhetünk, lehetővé tette a dm számára, hogy ajánlatainkba, árainkba, boltjaink megjelenésébe invesztáljunk, és persze nem utolsó sorban munkavállalóink elismerésébe – mondta el Csoknyainé Horváth Gertrud ügyvezető.

A drogéria megbízható, négy hónapig érvényes árat biztosít a teljes szortimenten, üzletpolitikájával támogatni akarja azt a törekvést, hogy a vásárlók valóban akkor vásároljanak meg egy terméket, amikor valóban szükségük van rá. A szlogenjük is az, hogy Együtt, egymásért! A dm továbbra is piacvezető Magyarországon, átlagosan minden harmadik arcápolási és dekorkozmetikai terméket a dm-ben vásárolnak meg, minden negyedik testápolási termék ebből a drogáriából kerül a fürdőszobákba – mondta el Józsa Mariann, beszerzési és marketing vezető.

A dm a tavalyi év után idén is elnyerte a Superbrands minősítést, a díj történetében hetedszer és két üzlete is felkerült idén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által bevezetett “Pozitív listára”. A dm üzletpolitikájának fontos pillére az egészségtudatos életmód támogatása, polcain bio élelmiszerek széles kínálata érhető el, a polcokon díjnyertes termékeket találnak a vásárlók. 2015 tavaszán érkezett meg a 25. dm márka, a dmBio, a szortimentben mára több, mint 440 egészséges termék közül lehet válogatni. A márka 2017-ben ismét elnyerte idehaza az Év terméke díjat. A dm saját márkái a JOY Prix de Beauté – A szépség nagydíja elnevezésű rendezvényén is sikert arattak: négy díjat nyertek el a versenyen: Bio- és Natúrkozmetikum kategóriában az alverde MED gyógyvizes arckrém első helyezést ért el. Női arcápolás széles körben terjesztett kategóriában a Balea Beauty Effect homloktapaszt második helyezéssel jutalmazta a zsűri. A dm márkák közül két alverde termék nyert el harmadik helyezést: a Dekorkozmetikumok- kéz kategóriában az alverdé 2in1 BB körömápoló lakk, míg a Dekorkozmetikumok – szem kategóriában az alverde szemhéjtus, golyós applikátorral. Az alverde Beauty&Fruity micellás arclemosója első helyezett lett a Legjobb arclemosó termék kategóriában a Cosmo Beauty Awards 2017 versenyén.

A fogyasztói igényekre reagálva a dm július közepétől az üzleteiben széles termékkörre fogadja el az egészségpénztári kártyákat. A dm applikációja folyamatosan fejlődik, a vásárlók a kuponok mellett már a dm-mel kapcsolatos aktuális hírekkel, érdekességekkel is találkozhatnak. Az applikációt 380 ezren töltötték le, az indulás óta 1 870 000 kupont váltottak be a vásárlók.

Új oldaláról mutatkozott be a dm idén augusztusban: családi fesztivált szervezett a vállalat Velencén, két napon át várták a családokat változatos programokkal, s megmutatták, milyen egy igazán kényelmes fesztivál, amely minden korosztályra gondol.

4KanyoA vállalat évről évre olyan ügyek mellett köteleződött el, amelyek segítenek a bajba jutott családokon, s amelyek civil kezdeményezéseket támogatnak. 2017-ben egy új kezdeményezést is elindítottak – karácsonykor 4500 családnak készülnek ajándékkal a dm dolgozói. Az ajándékdobozokba dm márkás higiéniai termékek kerülnek, s mellé a dm dolgozóinak kézzel készített ajándékai, személyes üzenetei. A kedvezményezetteket a dm boltjai választja ki, s a Vöröskereszt és a Katolikus Karitász szervezeteinek helyi irodáin keresztül juttatják el a rászoruló családoknak, így a program az ország minden szegletébe elér – hangsúlyozta Kanyó Roland marketing és PR menedzser.

A dm tudatosan építi munkáltatói márkáját, 2017-ben harmadik alkalommal vehette át a legvonzóbb munkaadó díjat kiskereskedelem kategóriában. A győztes címeket a világ legnagyobb független munkáltatói márka kutatása alapján ítélik oda. A lista alapjául szolgáló Employer Brand Research reprezentatív kutatásban a megkérdezettek kilenc szempont szerint, többek között a karrierlehetőségek, a továbbképzések, a foglalkoztatás hosszú távú biztonsága, illetve a munka és magánélet egyensúlya szerint is értékelték a cégeket.

1dmlogojoA vállalat ügyvezetői székébe pályázat útján a dm jelenlegi cégvezetői köréből a hosszú évek óta a vállalatnál dolgozó Csoknyainé Horváth Gertrud HR és beszerzési cégvezetőt és Görgey András expanziós cégvezetőt nevezték ki, mivel Wolfgang Strasser nyugdíjba vonul 2018 szeptemberében. A vállalaton belüli maximális elfogadottság érdekében az utódlást egy bizalmon alapuló folyamat eredményeként maguk a cégvezetők alakították. Mindkét új ügyvezető felelős lesz a jövőben is a korábbi értékesítési és központi területeiért.

Együtt egymásért  http://www.dm-egyuttegymasert.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.