Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Kárpát Expo

Kárpát Expo

1Olah-Gyuricza-alairasA kétnapos Kárpát Expón a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ együttműködési megállapodást írt alá március 13-án Budapesten a Várkert Bazárban, amelynek célja, hogy a Kárpát-medencében elért agrárkutatási és innovációs eredményeket az MNKH a külpiaci kapcsolatai révén világszerte ismertté tegye.

Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója a szerződés aláírását megelőzően elmondta, a kereskedőház azt szerezné elérni, hogy világszerte megmutassa a Kárpát-medencében működő vállalkozások gazdasági teljesítményét, fejlesztéseit és termékeit. A mostani megállapodás ezt a külgazdasági folyamatot erősíti majd.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója örömét fejezte ki, hogy az MNKH segíti majd a megállapodás eredményeként az agrárkutatási központ által kifejlesztett agráripari és élelmiszer-gazdasági termékek külpiacra juttatását és a fejlesztések megismertetését a nagyvilágban.

Az ünnepélyes aláírás után pódiumbeszélgetés következett az együttműködés szakmai tartalmáról. Majd üzleti Fórumot tartottak.

A rendezvényen további előadásokat is hallhattunk sok más témában: Az Exportakadémia tréningsorozat által kínált lehetőségek és eredmények határon innen és túl  – Galambos Judit kkv képzési igazgató, Magyar Nemzeti Kereskedőház. A külpiacra lépés marketingstratégiája – Gyurácz Németh Iván üzletágvezető, nemzetközi üzletfejlesztés üzletág, Absolvo Consulting Kft. Sikeres üzleti hálózatépítési stratégia a Kárpát – medencében – Jancsó Illés üzletfejlesztési igazgató Masterplast Group NyRt. Született nemzetközi – családi vállalkozásként a kezdetektől sikeresena nemzetközi piacokon – Gyimesi László tulajdonos, ügyvezető, Mystic Nails Hungary, Toastmasters Europe speaker. Hatékony tartalommarketing a külpiacon – Sipos Zoltán stratégiai igazgató, tartalommarketing blogger, Kreatív Kontroll Kft. Családi vállalkozások szervezetfejlesztési kihívásai a külpiacra lépéssel – út a családi cégtől profi menedzsmentig – Kelko Tamás  HR  szakértő, blogger és író, Kelkó Consulting Kft. FIVOSZ előadása és a Kárpát Agri – kerekasztal beszélgetés következett. A tartalmas előadásokon rendkívül nagy volt az érdeklődés!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.